MENU

Min mening: Fodbold er medicin, brug den!

Spil fodbold og forebyg folkesygdomme som hjerte-karlidelser og type 2 sukkersyge. Sådan lyder opfordringen fra DBU Jyllands formand, Bent Clausen og Peter Krustrup, professor ved Institut for Idræt og Biomekanik, SDU, i dette indlæg.

Min mening: Fodbold er medicin, brug den!

MIN MENING:

Fodbolden er en oplagt løsning, når det gælder sundhedsfremme og forebyggelse. 

Faktisk er fodbold en udmærket substitut for medicin. 

Forskningen viser kort fortalt, at fodbold både forbedrer konditallet, kan sænke blodtrykket og kan give et fald i risikoen for hjerte-kar-sygdomme på 50%, efter få måneders træning på fodboldbanen.

Sådan skriver DBU Jyllands formand, Bent Clausen, og Peter Krustrup, professor ved Institut for Idræt og Biomekanik, SDU, i dette indlæg.

Fodboldens effekter

Fællesskaber er et afgørende fundament for at skabe varige og gode motionsvaner. Her kan fodbold være svaret. Fodbold er en unik kombination af styrketræning, konditionstræning og holdspil. 

Med den netop afholdte konference ‘Football is Medicine’ tydeliggøres, hvorfor fodbolden er en oplagt løsning, når det gælder sundhedsfremme og forebyggelse, og hvorfor netop fodbold er en udmærket substitut for medicin. Forskningen viser kort fortalt, at fodbold både forbedrer konditallet, kan sænke blodtrykket og kan give et fald i risikoen for hjerte-kar-sygdomme på 50%, efter få måneders træning på fodboldbanen.

Lyt til forskningen

Helt aktuelt er DBU, Hjerteforeningen og SDU gået sammen om at udvikle skræddersyede Fodbold Fitness-tilbud med ’Fodbold for Hjertet’. Det skal udbredes til hele landet og kan kun blive en realitet, fordi TrygFonden støtter projektet.

Men vi skal endnu længere med en holistisk indsats i hele Danmark for borgere, som har særlig brug for et skub på vejen til at få mere motion ind i deres liv. Det er vejen frem. Men det kræver, at der bliver lyttet til forskningsresultaterne, som viser, vi tror på, at fodbold er medicin - og vi tør bruge den!

Du kan læse hele indlægget fra Peter Krustrup og Bent Clausen her.

Log ind