MENU

Aviser giver lokale foreninger gratis spalteplads

Det kan indimellem være udfordrende for en forening at finde frivillige kræfter til opgaverne. Nu giver to lokalaviser en håndsrækning til foreningerne. De kan fremover, kvit og frit, efterlyse frivillige i aviserne.

Aviser giver lokale foreninger gratis spalteplads
I Hedensted Avis og Tørring Folkeblad har foreninger, heriblandt fodboldklubber, mulighed for at efterlyse frivillige. Foto: Bjerregrav

AF: Martin Weibel, DBU Jylland Kommunikation//

Det kan være en ganske svær opgave at finde frivillige, som kan hjælpe med at løse opgaverne i breddeklubberne.

Det er dog ikke altid fordi, at der ikke er nogen, som har lyst til at give en hånd med. Det kan i ligeså høj grad være fordi, at de potentielle frivillige aldrig får buddet.

Det har Hedensted Avis og Tørring Folkeblad måske fundet løsningen på. Som en service til foreningerne i Hedensted Kommune har de nemlig nu givet dem muligheden for at søge hjælp til forskellige frivillige opgaver. Helt kvit og frit. 

Både klub og avis kan vinde på tiltaget

Hos de to aviser ser man gode muligheder i at give spalteplads til kommunens foreninger. Det kan nemlig være en gevinst for begge parter.

- Først og fremmest ønsker vi, at det lokale foreningsliv fungerer så godt som muligt. Det giver liv, aktivitet og positive historier, som vi kan skrive om i vores aviser. Vi vil gerne være en aktiv medspiller til foreningerne, og det tror jeg faktisk, at lokalaviserne er rigtig gode til. Det bliver nært og vedkommende, siger Ingrid Trier, som er idékvinden bag tiltaget og journalist på de to ugeaviser. Og hun kommer med et konkret eksempel på, at det for foreningerne ofte handler om, at få budskaberne ud til de rigtige personer.

- Der var en lokal juletræsfest, som blev aflyst på grund af mangel på frivillige. Men da folk hørte om aflysningen, så blev de sure, fordi de ikke følte at de havde fået buddet om at hjælpe. Derfor bød en del sig til, og så blev festen alligevel til noget, siger hun.

Fra formular til avis

Rent praktisk fungerer den nye ordning således, at man som klub kan udfylde en formular på lokalavisernes hjemmeside, hvor man kan beskrive den frivillige opgave, som man mangler hænder til. Gør man det, så får man med stor sandsynlighed sit opslag med i ugens lokalavis.

Man skal blandt andet fortælle, hvor mange timer, man som frivillig skal forvente at bruge på opgaven og hvad man kan få ud af at bidrage. F.eks. mødet med glade børn, bevarelse af et klubhus eller noget helt tredje.

Ingrid Trier er rigtig godt tilfreds med den start, som det bare to uger gamle tiltag har fået. Avisen har allerede fået otte til ti henvendelser fra foreninger, som søger frivillige.

- Det er vi glade for, Vi vil rigtig gerne fortælle de positive historier. Det er langt det sjoveste. Så for os er det jo noget ”nemt” indhold i avisen, siger hun.

Log ind