I enhver fodboldsæson er der både vindere og tabere.

En fodboldsæson består dog af langt mere end blot det resultatmæssige. For når man huserer i de jyske bredderækker, er det langt fra kun tabellen, som tæller.

Sådan lyder det i hvert fald fra tre helt tilfældige trænere, som vi har bedt evaluere sæsonen.

Ole Westergaard – cheftræner for Aulum IF i Serie 4

Hvad vil du give jeres sæson i karakter for det resultatmæssige?
Der må man sige, at vi ikke er bestået. Vi bliver jo desværre reddet af, at der er to af holdene i vores pulje, som ikke kunne stille hold. Men vi er et ungt hold, og selv om vi ikke er bestået resultatmæssigt, så var vi helt vildt glade for de point, som vi trods alt fik. Vi har en gennemsnitsalder på 19 år, og vi vidste godt, at det var en sæson, hvor vi skulle holde humøret oppe – og det lykkedes.

Hvad vil du give jeres sæson i karakter som helhed?
Den vil jeg give et 10-tal, fordi vi har haft det rigtig godt rent socialt. Vi har så godt et sammenhold og der møder altid en masse spillere op med smil på læben.

Hvad har gjort dig mest glad?
Det har været at mærke, at resultaterne ikke har påvirket vores spilleres humør.

Hvad glæder du dig mest til i 2020?
Vi har valgt at tage til Tyrkiet i fem dage på træningslejr. Det glæder jeg mig helt vildt til.

Privat Olewestergaard Ole Westergaard i aktion på sidelinjen. Foto: Privat

Carsten Løager Jensen – Én af to cheftrænere, Lemvig GF JS-Kvinder

Hvad vil du give jeres sæson i karakter for det resultatmæssige?
Den er godkendt. Vi har haft en del skader, og vi har ikke den bredeste trup, så der er vi lidt sårbare. Men vi var godt med, og det var tilfredsstillende, efter et par år i træk med oprykninger.

Hvad vil du give jeres sæson i karakter som helhed?
I og med, at vi har startet vores kvindehold op igen, efter at vi var nødt til at trække holdet for omkring fem år siden, så er jeg meget tilfreds. Vi skal lige finde vores fodfæste. Men vi er startet godt op igen, og det er fantastisk.

Hvad har gjort dig mest glad?
Jeg har fundet ud af, at det er helt specielt at være kvindetræner. Det havde jeg ellers forsvoret tidligere, at jeg skulle være. Men det har været fantastisk at træne kvinder. Der er nogen ting man skal vænne sig til – men også mange ting, som giver et smil på læben. Nå ja, så har det også været fedt, at vi har kunnet stille hold til alle kampe. Også selv om der var fire Aarhus-hold i puljen.

Hvad glæder du dig mest til i 2020?
Håbet er, at vi kan få bredden med, så vi kan blive nogle flere til træning og kamp. Det er målet. Vi er jo en breddeklub, så det gælder dybest set bare om at få så mange med som muligt og at hygge sig.

Castensløager Der har været godt humør på i Lemvig GF i efteråret. Foto: Privat

Thomas Kristensen - Cheftræner for Bruunhåb/Tapdrup IF i Serie 4

Hvad vil du give jeres sæson i karakter for det resultatmæssige?
Vi slutter på en tredjeplads, og det synes jeg er godkendt. Vi er en ret rutineret trup med en gennemsnitsalder på omkring de 30 år, og vi er helt bevidste om, at der også er andre prioriteringer i livet end fodbold. Derfor har vi valgt at gå ned til én træning om ugen. Det har fungeret fint for os.
 
Hvad vil du give jeres sæson i karakter som helhed?
Man kan sige, at optakten til sæsonen var en smule turbulent, da vi havde et stort frafald hen over sommeren. Vi mistende en del unge spillere, som skulle studere og andet. Men det gamle hold vi havde i Serie 5 rykkede op i Serie 4. Derfor var vi glade for vores placering og især, at vi formåede at ”rykke tættere sammen i bussen”. Sammenholdet er stærkt og folk vil det gerne – og det giver dybest set topkarakter.

Hvad har gjort dig mest glad?

Det er lidt det samme. At vi nu har et hold, hvor folk ikke bare kommer og træner og spiller kamp, og så tager hjem. Nu er der mere sammenhold.

62652527 10161811522005084 1651293678385233920 N Bruunshåb/Tapdrup IF, som i øvrigt er sponsoreret af mande-magasinet M! har haft en fin sæson. Foto: Privat