MENU

Viborg får de yngste piger til at snøre støvlerne

Flere end 600 piger deltager fra næste uge i fem lokale pigefodboldfestivaller i Viborg Kommune. Pigerne blive hentet i bus fra skolen og transporteret til pigefodboldfestival, hvor det handler om samvær, leg med bolden og at møde fodbolden i øjenhøjde.

Viborg får de yngste piger til at snøre støvlerne
DBU Jylland er sammen med Viborg Idrætsråd og Nordea-fonden gået ind en målrettet indsats for at løfte pigefodbolden i Viborg Kommune. (Foto: Viborg Idrætsråd).

AF: Viborg Idrætsråd//

624 piger fra 0. og 1. klasse bliver i ugen fra den 8. april hentet på deres skole og i bus transporteret ud til fodboldbaner fem steder i Viborg Kommune.

Det er langt over halvdelen af alle kommunens piger i den aldersgruppe.

For mange af pigerne vil det være første gang, de snører fodboldstøvlerne og sparker til en fodbold, og det er helt efter planen.

- Vi vil gerne have alle med og sikre, at pigerne får en drøngod oplevelse, så de får lyst til endnu mere fodbold sammen med vores fantastiske frivillige i kommunens foreninger, siger næstformand i Viborg Idrætsråd Peder B. Pedersen.

Målrettet indsats
Fodbold er den største holdsport for piger i Danmark. Alligevel er sporten kendetegnet ved, at næsten alle trænere og bestyrelsesformænd i fodboldforeningerne er mænd, ligesom 98 procent af fodbolddommerne.

Derfor vil Viborg foruden de årlige fodboldfestivaler for de yngste skolepiger også gå foran i arbejdet med metoder til at fastholde pigerne i fodboldklubberne og med uddannelse af unge pigetrænere og ledere.

Initiativet understreger Viborgs plads på landkortet som pigefodboldens frontløber-kommune, og som den første kommune i landet, der går målrettet efter at give alle piger i kommunen en smagsprøve på nationalsporten.

Støtte fra Nordea-fonden
- Vi glæder os over, at Viborg Kommune vil flytte pigefodbolden ind i fremtiden, så mange flere piger får gavn af det særlige fællesskab, som fodboldklubber og foreningsliv tilbyder. Og vi håber, at erfaringerne fra dette gode initiativ fra vil brede sig til kommuner i resten af landet og medvirke til at flere fodboldpiger oplever glæden ved at heade, sparke og tackle sammen med andre piger, siger Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen.

Viborg er allerede DBU profilkommune i pigefodbold med en målsætning om at få en markant vækst i antallet af aktive piger og kvinder i fodbolden både som medlemmer, trænere og ledere.

Alle klubber i Viborg Kommune er inviteret med i projektet uanset, om de har eller gerne vil have pigefodbold. Med støtten fra Nordea-fonden kan indsatsen nu øges.

Samarbejde med DBU Jylland
Indsatserne foregår i tæt samarbejde med DBU Jylland og på længere sigt er det også hensigten at skabe viden, som alle Danmarks fodboldklubber kan få glæde af.

- Det er et spændende og ambitiøst projekt, som efter vores opfattelse kan gøre en reel forskel fodboldklubberne i Viborg. Fodbold er i høj grad også for piger. Vi skal have flere piger og kvinder i fodboldens verden, og pigerne skal opleve fodboldklubber, der vil dem, fortæller formand for DBU Jylland, Bent Clausen.

Viborg er pigefodboldens kommune – både som hjemmebane for kvindelandsholdet og som motivator og integrator af flere fodboldspillende piger i vores foreninger. På banerne og i ledelsen.

Nordea-fonden støtter projektet med kr. 400.000 over en periode på tre et halvt år.

 

Log ind