MENU

Status quo for jysk fodbold

De nye officielle medlemstal for idrætten i Danmark viser, at antallet af fodboldspillere i Jylland er stort set uændret i forhold til sidste år. Kun en lille fremgang på 62 medlemmer. I alt 162.268 fodboldspillere er aktive på de jyske fodboldbaner.

Status quo for jysk fodbold
AF: Mads D. Larsen, DBU Jylland Kommunikation//

Danmarks Idræts-Forbund har opgjort de officielle medlemstal for de jyske fodboldklubber.

Resultatet viser, at der findes 162.268 aktive fodboldspillere under DBU Jylland, hvilket er en fremgang på 62 aktive – eller 0,04 procent - i forhold til året tidligere, eller med andre ord: status quo.

Trods er den beskedne fremgang er det dog værd at notere, at det er første gang siden 2014, at antallet af fodboldspillere i Jylland rent faktisk er steget.

Fremgang i Østjylland

Det samlede medlemstal dækker over en række forskellige tendenser og forskydninger – såvel geografiske som køns- og aldersmæssige.

Geografisk er der f.eks. tale om en fremgang på 1177 nye fodboldspillere i DBU Jyllands Region 3, som omfatter fodboldklubberne i det øst- og midtjyske område – herunder ikke mindst hele Aarhus-området, hvor tilgangen alene har været på næsten 900 medlemmer, mens de øvrige tre regioner kan notere et fald i antallet af fodboldspillere.

Fodboldklubberne i Nordjylland (DBU Jylland Region 1) har oplevet et minus på 87 medlemmer, fodboldklubberne i DBU Jylland Region 2 (det midt- og vestjyske område) har mistet 230 aktive spillere, mens DBU Jylland Region 4s fodboldklubber har oplevet en tilbagegang på 798 medlemmer.

Klubbernes fortjeneste

Aldersmæssigt er der sket fremgang blandt såvel herrer (plus 989) som kvinder (plus 360), mens der har været en tilbagegang blandt spillere under 18 år – såvel for pigernes (minus 215) som drengenes (minus 1072) vedkommende.

- Når man nærlæser medlemstallene, kan man vælge at lægge sit fokus på mange måder. F.eks. kan vi glæde os over, at den generelle tilbagegang er stoppet og at den særlige indsats over for voksen-motionister har givet bonus, men tallene minder også samtidig om, at vi er nødt til at fortsætte vores indsats og investeringer i udviklingen af børnefodbolden. For mig personligt er tallene som altid dog først og fremmest udtryk for den enorme indsats, der ydes af de mange tusinde frivillige trænere og ledere rundt omkring i vores mange medlemsklubber. For det er nu engang her, at den afgørende indsats sker. Det vil jeg gerne udtrykke min allerstørste respekt for, siger DBU Jyllands formand, Bent Clausen, i en kommentar til medlemstallene.

Aarhus-klub er størst

Der findes i alt 881 fodboldklubber under DBU Jylland. Aarhus-klubben, IF Lyseng, er størst med 1492 medlemmer, efterfulgt af VSK Aarhus, Haderslev FK, FC Skanderborg, Odder IGF, Skive IK og Aalborg KFUM Fodbold.

På landsplan viser tallene også en stigning i antallet af aktive medlemmer. Der er kommet 3384 nye spillere til siden sidste år, og i alt 329.922 danskere er medlem af en fodboldklub.

DBU Jylland udgør medlemsmæssigt 49,2 procent af dansk fodbold.

 

 

Log ind