MENU

Haderslev FK tidoblede pigespillerne med fokuseret forløb

Fantastisk Fodboldstart for piger har givet den sønderjyske klub succes med at rekruttere nye spillere.

Haderslev FK tidoblede pigespillerne med fokuseret forløb
AF: Kristoffer Weibel//

I starten af 2018 løb der kun 3-4 piger under 10 år rundt og spillede fodbold i Haderslev FK. Det var alt for lidt, syntes klubben, og derfor besluttede de at gøre noget.

- Vi havde aldrig lavet en koordineret indsats for at få flere piger til i de årgange. Tidligere kom de lidt tilfældigt, fordi en veninde spillede eller forældre startede noget op. Men nu ville vi selv lave en indsats, så vi simpelthen kunne få flere piger til at spille fodbold, siger Brian Sørensen.

Klubben hørte om Fantastisk Fodboldstart for piger, som DBU Jylland tilbyder klubber, og Brian Sørensen blev spurgt, om han kunne være ansvarlig for opgaven. Det takkede han ja til.

En effektiv plan

Herefter mødtes klubben med Brian Sørensen i spidsen med klubrådgiver Karina Kallehauge, og sammen fik de sat ord på den proces, der kunne gøre en forskel for netop Haderslev FK. For Brian Sørensen var det ikke noget problem at komme på gode idéer.

- Og så var der god sparring med klubrådgiveren, så vi fik udformet vores måde at gøre det på, siger Brian Sørensen.

Det primære fokusområde blev SFO’er, hvor mange i målgruppen løb rundt. Og de kunne jo lige så godt løbe rundt med en bold. Brian Sørensen kontaktede SFO’erne i nærheden og lavede en aftale om at komme forbi og lege fodbold en times tid. Det var de med på.

Ifølge Brian Sørensen var det effektivt at tage nogle af de ældre piger, der spillede i klubben, med ud i SFO’en for at hjælpe. Nogle af spillerne gik også på samme skole, som pigerne i SFO’en, og det havde en stærk effekt.

- Det betød helt sikkert noget, at det ikke kun var voksne, men også andre piger - nogle endda fra samme skole, som de kunne genkende, siger Brian Sørensen.

Målrettet strategi afgørende

Flere andre klubber som Gauerslund IF og Erritsø GIF har også haft held med forløbet, og ifølge Karina Kallehauge er en målrettet indsats og strategi afgørende for, at det lykkes at få flere pigespillere i klubben.

- Og så skal det være forankret i klubbens bestyrelse, så de er med på planen, og så rammerne er klar, siger klubrådgiveren.

Det var de i Haderslev FK, hvor indsatsen i SFO’erne førte ti,l at mange piger og deres forældre tog med til de første, gratis træninger. Ud over at give pigerne en god og sjov oplevelse, brugte Brian Sørensen også muligheden til at snakke med forældrene.

- Vi spurgte, om de havde lyst til at give en hånd med. På den måde fik vi rekrutteret trænerne, for dem havde vi ikke bare klar i klubben. Det var også en vigtig del af processen, siger han.

Efter forløbet meldte mange af pigerne sig ind i klubben, og i dag har Haderslev FK over 30 pigespillere i aldersgruppen op til 12 år, som de ikke rigtigt havde fat i før.

- Nu ser vi, hvordan det udvikler sig, og vi skal kunne følge med på trænerfronten, men jeg tror, vi kan få endnu flere piger til at spille fodbold, siger Brian Sørensen.

Læs mere om Fantastisk fodboldstart for piger

Læs mere om Fantastisk fodboldstart for piger lige her.

#pigerspillerfodbold

Log ind