MENU

Region 4: Opbakning til lokale klubforslag

147 fodboldledere fra 48 klubber var onsdag aften samlet til DBU Jylland Region 4’s årsmøde i Gram Fritidscenter. De gav bl.a. opbakning til turneringsforslag fra Broager UI, BNS og Aabenraa BK.

foto: LLN Press
Der var mange punkter på dagsordenen på Region 4's årsmøde i Gram Fritidscenter onsdag aften, men der var også tid til netværk og hygge. (Foto: LLN Press)Gram Fritidscenter dannede onsdag aften ramme om DBU Jylland Region 4’s årsmøde.

I alt 147 fodboldledere fra 48 lokale klubber havde fundet vej i november-mørket, og de kunne bl.a. lytte til regionsformand Jens Christian Hansens beretning, der omfavnede vigtige temaer som frivillighedens betydning, klubbernes digitale muligheder og det kommunale samarbejde.

Jens Christian Hansen satte også fokus på den sportslige og medlemsmæssige udvikling i Region 4, hvor der siden 2015 bl.a. har været nedgang i kategorien drenge op til 12 år på godt 600 spillere:

- Det er selvfølgelig en tendens, som vi gerne vil vende, og det er jo i dagligdagen og i kraft af de frivilliges indsats i klubberne, at vi kan rekruttere og fastholde medlemmer. Derfor er det vigtigt for os som organisation at hjælpe klubberne med forskellige tiltag og bidrage til at forbedre rammebetingelserne for klubberne. Det kan vi bl.a. gøre via vores klubrådgivere, via support fra vores administration, via kurser og klub- og lederudviklingsforløb, og via hjælp med den vigtige dialog med kommunerne, sagde Jens Christian Hansen.

Herefter var der gjort plads til et par mindre indlæg.

Rekruttering af piger

Først fra Brian A. Sørensen, frivillig leder i Haderslev FK og medlem af Region 4’s pige visionsgruppe. Han gav et kort og præcist indspark omkring konceptet Fantastisk Pigefodboldstart, og hvordan det er lykkes for hans klub at få øget antallet af fodboldpiger fra 3 til 32 i de yngste årgange ved hjælp af dette værktøj.

Dernæst blev bolden spillet videre til sportsjournalist, Ole Bruun, JydskeVestkysten, der underholdt forsamlingen med en række sjove og finurlige anekdoter og egne oplevelser fra seriefodboldens verden.

Rent tidsmæssigt var aftenens store tema dog som på de øvrige regionale årsmøder den omfattende forslagspakke på i alt 28 forslag.

Her var det bl.a. de lokale forslag fra Region 4-klubber, der tiltrak sig den største opmærksomhed.

Inspiration fra Tyskland

Preben Nielsen fra Broager UI motiverede klubbens og BNS’ fælles forslag om at give seniorspillere mulighed for at spille seniorfodbold i to forskellige klubber i samme halvsæson i form af en supplerende spilletilladelse:

- Det er et forslag, som vi har hentet inspiration til i Tyskland, og det er specielt møntet på de unge spillere, som flytter væk fra barndomsområdet i en periode – f.eks til de store uddannelsesbyer. Og det fremsættes bl.a., fordi vi gerne vil knytte spillerne tættere til deres hjemstavn, lød motiveringen blandt andet fra Preben Nielsen, der også medgav, at det var nødvendigt med nogle restriktioner omkring kriterierne.
- F.eks vil det selvfølgelig ikke være hensigtsmæssigt, at en Jyllandsspiller fra Aarhus kommer hjem og spiller Serie 5 i barndomsklubben, tilføjede han.

Dergham Rahman, SUB Sønderborg Inter, opfordrede til at lægge en antalsmæssig begrænsning ind over modellen, mens CC Grejsen fra Bramming Boldklub udtrykte bekymring for de spillere, som må afgive pladsen for de ”hjemvendte”, mens Thomas Mortensen fra Boldklubben Vestkysten, principielt udtrykte forståelse for intentionerne, men tilføjede at han havde svært ved at sige ja, når de præcise kriterier ikke var beskrevet.
Et flertal af regionens klubber bakkede op om forslaget.

Genvalg til bestyrelsesmedlemmer

Aabenraa BK fik også stor opbakning til sit forslag om at gøre det muligt for hold i 6-holds og ombrydningspuljer at spille lige så længe som 8-holds puljerne – det vil sige begyndelsen af november.
En af indvendingerne mod forslaget lød, at kommunerne typisk lukker græsbanerne inden den 1. november, og at det ikke er alle klubber, der har kunstgræsbaner til rådighed. Hertil svarede Erik K. Petersen, Aabenraa BK, at forslaget skulle ses som en mulighed – ikke en tvang.

Region 4’s klubber vendte til gengæld tommelfingeren nedad til DBU Jyllands forslag om at begrænse antallet af hold pr. klub på de øverste niveauer (Liga 1 og 2) i U13, U14 og U15. Forslaget er fremsat på baggrund af en fælles dialog mellem DBU, Divisionsforeningen og lokalunionerne. De øvrigfe forslag fra dette forum – bl.a. vedr. etableringen af en landsdækkende U15 Liga 1-række – fik til gengæld opbakning.

Brian Christiansen, Lise-Lotte Klinge og Claus Behrndt blev alle genvalgt til DBU Jylland Region 4s bestyrelse for en ny to-årig periode.

Regionsformand Jens Christian Hansen og bestyrelsesmedlemmerne Kenneth Nielsen og John Møller Pedersen blev alle valgt for en to-årig periode i 2017 og var derfor ikke på valg i år.


Log ind