MENU

Region 4: Billund IF er vigtig for lokalsamfundet

I Billund IF arbejdes der stenhårdt på at fastholde både spillere og frivillige på lige fod med integration af flygtninge og samarbejde med skoler. På den baggrund er Billund IF nu kåret som Årets Fodboldklub 2018 i DBU Jylland Region 4.

Region 4: Billund IF er vigtig for lokalsamfundet
Lars Thomsen (i blåt) og Lars K. Mikkelsen modtog på vegne af Billund IF det flotte banner, overrakt af sidste års vinder -Tjæreborg IF - repræsenteret af Majken Støjer sammen med Kenneth Nielsen og Jens Chr. Hansen (yderst til højre) fra DBU Jylland Region 4's bestyrelse (foto: LLN Press).


En uhyre aktiv klub med masser af fællesskab og initiativer på tværs af lokalsamfundet.

Sådan kan man kort beskrive Årets Fodboldklub 2018 i DBU Jylland Region 4. Klubben er Billund IF, som har gang i fremdrift på alle fronter.

Basisdriften er helt på plads

Det er godt at være frivillig i Billund IF, hvor der arrangeres både frivilligfest, ungtrænerarrangement og der er klubtrøjer til alle. Langt over hundrede frivillige er beskæftiget med idrætsaktiviteterne i klubben, ligesom der målrettet arbejdes med træneruddannelse.

Også på spillersiden opleves der masser af positive signaler. Et særligt lavt efterskolekontingent fastholder de spillere, der er væk på efterskole, ligesom der er indledt samarbejde med naboklubben Filskov i U16-rækken for at kunne tilbyde hold.

Et af klubbens årlige højdepunkter er hjemmebaneweekenden, hvor flest mulige hjemmekampe er samlet med efterfølgende social hygge og fællesspisning for både børn og forældre.

Overskud til projekter

Klubben er så velfungerende i det daglige arbejde, at der er masser af overskud til at gøre lidt ekstra. Det betyder, at lokalsamfundet og kommunen nyder godt af det store frivillige arbejde i Billund IF.

Bl.a. er en række syriske spillere blevet integreret i samarbejde med kommunen. På baggrund af det succesfulde arbejde med integrationen, har kommunen henvendt sig med et nyt projekt med udfordrede unge mellem 18 og 30 år i samarbejde med foreningen Come Together.

Et skolesamarbejde har sammen med Pigeraketten boostet klubbens pigespillerantal i de yngre årgange fra fem pigespillere til 31 i dag.

En bomstærk sydjysk breddeklub

Intet mindre end imponerende klubledelsesarbejde i Billund IF gør kåringen af Årets Fodboldklub 2018 i DBU Jylland Region 4 meget naturlig.

Dermed er klubben med i opløbet om at blive kåret til Årets Fodboldklub i Danmark, der udpeges af DBU på repræsentantskabsmødet i foråret 2019.

Tillykke til Billund IF.  

Log ind