MENU

Region 2: Succeshistorie fra Mors hyldet med pris

Der er sket en fantastisk udvikling i Sydmors IF. Sjove børnetilbud og uddannede trænere har været nogle af ingredienserne, der mandag aften førte til, at den lille klub kan kalde sig Årets Fodboldklub 2018 i DBU Jylland Region 2.

Region 2: Succeshistorie fra Mors hyldet med pris
Sydmors IF er Årets Fodboldklub 2018 i DBU Jylland Region 2. Formand Meiner Nørgaard (nr. to fra venstre) og ungdomsformand Hanne Poulsen fik overrakt prisen af Torben Nielsen (tv.) og Michael Koch (th.) fra regionsbestyrelsen. Foto: Sidsel Reitz Krarup

Flere end 100 nye spillere i børne- og ungdomsafdelingen på fire år. 20 uddannede ungdomstrænere i 2018. Masser af frivillige hænder at trække på. 

Det går godt i Sydmors IF. Faktisk er den lille klub så attraktiv for så mange nye spillere, at den er vokset ud af sine omklædningsfaciliteter og planlægger et etablere nye i 2019. 

Dette sker vel at mærke i et lille lokalsamfund og en sammenlagt idrætsforening baseret på 200 indbyggere i Øster Assels, 450 borgere i Vils plus det løse i landsbyernes opland. 

Mandag aften kunne Sydmors IF lade sig hylde som Årets Fodboldklub 2018 foran 170 klubledere fra 58 klubber på DBU Jylland Region 2’s årsmøde i Aulum. 

Klubformand Meiner Nørgaard modtog i selskab med ungdomsformand Hanne Poulsen et trofæ og et banner til ophæng i klubben af DBU Jylland Region 2’s næstformand Torben Nielsen. 

Børn- og ungestrategi bærer frugt
Klubben på limfjordsøen lagde for en lille håndfuld år siden en ny strategi, der skulle tiltrække flere børnespillere. Med konceptet Hop og Leg, hvor børnehavebørn hentes af fodboldfrivillige til en times aktivitet og leg i klubben, har man med stor succes skabt grobund for fodboldinteresse allerede fra børnene er ganske små. To tredjedele af børnene i tre-fireårsalderen nyder godt af initiativet. 

Men det er ikke kun de yngste årgange, klubben satser på. 

- Fra yngste til ældste årgang arbejder vi med, at det skal være sjovt at gå til fodbold, alle skal føle sig velkommen, vi skal være gode ved hinanden, samtidig med at vi selvfølgelig skal tilegne os en masse fodboldfærdigheder. I vores børne- og ungdomsafdeling havde vi i 2014 85 aktive spillere, i 2017 er dette tal vokset til 190 aktive spillere. En fremgang vi er meget glade for, skriver klubbens formand Meiner Nørgaard i sin indstilling til DBU Jylland. 

Fokus på træneruddannelse og organisering af frivillige
Et andet ben i klubbens udviklingsstrategi handler om uddannede trænere. I 2018 har Sydmors IF i samarbejde med en DBU trænerrådgiver uddannet 20 børne- og ungdomstrænere på et DBU C1-kursus. De uddannede trænere er del af klubbens ideer for tiltrækning – og ikke mindst fastholdelse – af sine spillere. 

Mange af klubbens trænere er eller har selv været spillere, og en anden stor del er forældretrænere. Desuden har klubben stort fokus på at få ungdomsspillere til at fatte interesse for trænergerningen.

- Vi tilstræber, at der er mindst to voksne trænere og mindst et ”føl” til hver årgang i ungdomsrækkerne. Det er vigtigt at vi hele tiden sørger for, at de unge mellem tretten og sytten år er aktive i træner-/lederrollen. Det gør det meget nemmere at finde egnede trænere, når der er behov for det, lyder det i klubbens indstilling. 

For at styrke det sociale fællesskab hold og trænere imellem, arrangerer klubben træningstidspunkterne sådan, at flere årgange træner på samme bane på samme tid.

Derudover giver Sydmors IF sine frivillige et forum at mødes i med Klub Frivillig. Det er både et tiltag, der gør opgaveorganisering og -fordeling nemmere, men det styrker også det sociale sammenhold i klubben.

- Hver årgang og deres forældre får en opgave, de skal løse. Dette giver en større forældreinvolvering, mere indblik i foreningens opgaver og nogle hyggelige timer sammen med andre, forklarer formanden i indstillingen og fortsætter:

- Den proces, vi har været igennem i de sidste 4 år, gør at vi pt. ikke har problemer med at finde trænere og ledere til vores ungdomshold. Vi har rigtig mange dygtige frivillige personer, der kan løfte i flok og gør det muligt, at vi kan tilbyde de mange aktiviteter til børn og unge.

Alt dette har ført til, at Sydmors IF nu kan kalde sig Årets Fodboldklub 2018 i DBU Jylland Region 2. Dermed er klubben med i opløbet om at blive kåret til Årets Fodboldklub i Danmark, der udpeges af DBU på repræsentantskabsmødet i foråret 2019. 

Log ind