MENU

Region 2: Anne og Sophie fra Ulfborg fik initiativpris

Takket være de to attenårige trænere er 20 piger startet til fodbold i den vestjyske by. Mandag aften udløste det Åge Eltons Initiativpokal 2018 på DBU Jylland Region 2’s årsmøde i Aulum.

Region 2: Anne og Sophie fra Ulfborg fik initiativpris
Anne Sig Bernhard (i midten) og Sophie Krogh Jensen (th.) - begge 18 år og trænere i SHN/Ulfborg - modtog Åge Eltons Initiativpokal på DBU Jylland Region 2's årsmøde. Næstformand Torben Nielsen overrakte prisen. Foto: Sidsel Reitz Krarup.

For et år siden fyldte pigefodbolden ikke meget i SHN/Ulfborg. Nogle enkelte spillere var aktive i klubben, men de var ikke nok til at stille hold og måtte spille kampe med klubbens drengehold. Men da to syttenårige piger påtog sig trænergerningen og gik i spidsen for at etablere et pigehold, blev der pustet nyt liv i den skrantende pigeafdeling.

I løbet af kort tid fik Anne Sig Bernhard og Sophie Krogh Jensen stablet et hold på benene med omkring 20 spillere fra 7 til 11 år. 

På DBU Jylland Region 2’s årsmøde i Aulum mandag aften fortalte Anne og Sophie i fællesskab med Jan Hansen fra SHN/Ulfborgs fodboldudvalg om, hvordan de er kommet i gang med trænergerningen. Pigerne roste klubben og Jan Hansen for altid at hjælpe og stå til rådighed og fremhævede det som vigtige faktorer for, at de fortsætter. De tre fodboldfrivillige modtog klapsalver fra salen, og så ventede der pigerne en overraskelse. 

Næstformand i DBU Jylland Region 2, Torben Nielsen, overrakte Anne Sig Bernhard og Sophie Krogh Jensen Åge Eltons Initiativpokal for deres engagement i pigefodbolden i SHN/Ulfborg.

Anne og Sophie er et mønstereksempel
SHN/Ulfborg fremhæver i sin prisindstilling vigtigheden af at nye, unge frivillige træder til i klubben. Det lyder blandt andet:

- Det er rigtig positivt, at vi har fået Anne og Sophie med på trænersiden. De viser overfor de andre unge i området, at man gør en forskel for andre, hvis man involverer sig. De små spillere ser op til dem til træning, de små flokkes om dem i hallen eller på anlægget, de små hilser på dem i byen. Vi vil så gerne gøre det til en trend i vores Ulfborg IF, at de unge involverer sig tidligt, og det er Anne og Sophie et mønstereksempel på. 

Klubben fortæller i indstillingen, at pigerne gik til opgaven uden forudgående erfaring som fodboldtrænere. I stedet havde de fra start en positiv indstilling og var dygtige til at omgås de yngre piger.

- De små piger ser op til Anne og Sophie fordi de er friske, omgængelige, sjove og i det hele taget bare gode til de små. De er deres rollemodeller. De er piger, de er unge, altid i godt humør, og det er så fantastisk at det er dem, der er trænere og ikke sådan nogle gamle hoveder som nogle af os andre, skriver SHN/Ulfborg i sin indstilling.

Sjov og udviklende træning for små piger
Trænererfaringen har Anne og Sophie tilegnet sig med tiden, og de var så heldige at blive del af et lokalt pigefodboldprojekt støttet af 3F Vest og DBU, som har stillet en rådgiver fra DBU til rådighed. Det har givet dem inspiration til træningsøvelser og lege, som gør deres træning sjov og udviklende for de små fodboldpiger, lyder det i indstillingen. 

Og selvom træerne har smidt de sidste blade, og frosten har gjort sit indtog, spiller pigerne i Ulfborg fortsat bold. Anne og Sophie er lykkedes med at fastholde dem og har etableret flere hold til indendørs fodbold. 

Med hæderen modtog Anne Sig Bernhard og Sophie Krogh Jensen en pokal og 5000 kroner.

DBU Jylland bragte tidligere på året en artikel om Anne og Sophie i magasinet Jysk Fodbold.

Log ind