6 aktioner der giver din træner mareridt

Dribleture i eget felt, Panenka-straffespark og dommedagshug på mål før opvarmning. Vi har samlet seks aktioner på grønsværen, som ikke gør noget godt for din fodboldtræners søvn.Rigtig mange af de aktioner de jyske fodboldspillere laver på grønsværen, giver fodboldtrænerne et smil på læben.

Uheldigvis er der også en stribe klassiske aktioner, som har den stik modsatte effekt – og som måske ligefrem kan få din fodboldtræner til at vågne om natten, badet i sved.

Vi har lavet en oversigt over de mest mareridts-fremkaldende aktioner i den jyske breddefodbold.

1. Driblinger i eget felt

Du har set Marcelo og David Alaba gøre det et par gange med succes. Så hvorfor skulle du ikke også kunne drible bolden ud af eget målfelt i stedet for at lave en kedelig aflevering? Med et par kropsfinter som aldrig rigtigt forlader dit skelet samt en halvkikset elastico, så er resultatet dog ikke helt, som du havde forestillet dig. I stedet ender bolden for foden af modstandernes farligste angriber, som sidder tungt på førstepladsen i lokalavisens topscoreroversigt. Han scorer – og din træner kan se frem til at genkalde situationen på nethinden det meste af natten.

Mareridtsfaktor: 9 ud af 10

via GIPHY

Hey, træner! Se hvad jeg kaaaan!

2. Panenka-straffespark

Du har altid syntes, at det var noget af det fedeste, når Pirlo eller en anden topspiller scorede på et såkaldt panenka-straffespark, hvor man sparker dybt i bolden, og i et fint svæv sender bolden ind i netmaskerne midt i målet, alt imens målmanden kaster sig til en af siderne.

Det skal naturligvis prøves af ved stillingen 1-1 mod lokalrivalerne. Dén gode fornemmelse du klart havde, da du løb mod bolden forlader dig dog brat, da det dybe spark i stedet bliver til et spark i jorden. Mens du råber ”Er du sunshine, det gør ondt”, triller læderkuglen med sneglefart hen til modstandernes målmand, som sikkert kan samle bolden op.

Mareridtsfaktor: 7 ud af 10


...og så sparker vi dyyyyyy....


3. Angriberen i eget felt

Da træneren fortalte dig, at du jo som angriber var den forreste forsvarsspiller, så havde han nok ikke forestillet sig, at du tog det så bogstaveligt, at du sidst i kampen tænkte, at ”nu skal jeg nok løbe hjem i forsvaret og redde kastanjerne ud af ilden!”. For på kanten af målfeltet, i en temmelig ufarlig situation, laver en af modstanderens kantspillere en husmandsfinte, Du fejllæser den, og i stedet for at snuppe bolden fejer du modspillerens ben væk under ham/hende. Resultat: straffespark til modstanderholdet.

Mareridtsfaktor: 8 ud af 10

No worries, jeg har denne her gutter. Ups...

4. Lucio-raidet

Du er central forsvarsspiller og har en hurtighed som er sammenlignelig med den, en overvægtig skovsnegl kan skyde.

Men det forhindrer dig ikke i at kopiere dine helt store forsvars-idoler, Lucio og David Luiz. Ligesom dem forsøger du et raid frem i banen med din bedste dribleteknik og med læderkuglen dansende foran dig. Uheldigvis er helhedsindtrykket mere døddrukken riverdanser end elegant brasiliansk forsvarsspiller. Du mister bolden, løber frontalt ind i en modspiller og ligger på skjoldet og triller rundt, mens modstanderne udnytter overtallet til at score.

Mareridtsfaktor: 7 ud af 10

via GIPHY

Chaaaaarge!

5. Sweeper-keeperen

Du har set Ter Stegen og Manuel Neuer gøre det et hav af gange. Under stort pres lopper de elegant bolden hen over en fremadstormende modspiller med et perfekt halvtliggende vristspark, som ender i fødderne på en af deres egne backs. Problemet er bare, at du hverken er Manuel Neuer eller Ter Stegen.

I stedet for at lave en lækker, kontrolleret aflevering til en medspiller, udfører du i stedet en mellemting mellem et bananskud og en jordfræser. Bolden hopper hen til en modstander, som kan trille bolden ind i netmaskerne.

Mareridtsfaktor: 8 ud af 10

via GIPHY

Se lige denne her halvtlæggende, drenge!

6. Dommedagsskud på mål før opvarmning

Hvilken træner vil ikke gerne have en spiller, som kan brage bolden afsted som en anden Roberto Carlos? Med det i baghovedet. Og på trods af din alder midt i 30’erne, din fibersprængning-historik, og det faktum, at du netop har balsameret dine stænger ind i varmecreme for netop at undgå skader, så vælger du at indlede fodboldtræningen med et ordentligt riv på kassen. Den her kugle skal brages ind i mål, med en kraft, som var den blevet affyret af en af kanonerne ved Dybbøl. Det når du lige at tænke.

Resten af træningen tilbringer du siddende på sidelinjen med isposer på lyske og baglår – og med hyppige, bebrejdende blikke fra din træner.

Mareridtsfaktor 7 ud af 10

via GIPHY


Jeg forstår det ikke, coach. Nogen må have puttet cement i bolden!

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første