Pige-pionerer gav hinanden god debat

Hele 73 klubfolk fra DBU Jylland Region 1 var mødt op til dialogmøde om pigefodbold i Støvring IF’s klubhus tirsdag 21. marts. Debatten kunne være fortsat hele natten.


Hele 73 nordjyske klubfolk deltog i tirsdagens dialogmøde om pigefodbold. Foto: Bob Gisselmann.


Hvordan gør man pigetrænerjobbet mere prestigefyldt? Hvordan forholder man sig til 12-talspigerne? Hvordan rekrutterer man nye pigespillere?

Der var masser af interessante udfordringer at tage fat på for de 73 klubfolk, som tirsdag aften debatterede under emnet ”pigefodbold” i Støvring IF’s klublokaler.

Efter velkomst ved formanden for Region 1’s Pigegruppe, Gitte Sørensen, og oplæg fra klubrådgiver Karina Kallehauge, blev de mange repræsentanter fra de nordjyske klubber inddelt i grupper. I grupperne diskuterede de fremmødte pigetrænere og -ledere nogle af tidens væsentligste udfordringer for pigefodboldspillerne.

Gode input fra deltagerne

Efterfølgende var det så tid til at dele ud af de pointer, som hver gruppe kom frem til. Blandt de mange gode råd var Freddy Pedersen fra IF Frem Skørpings om rekruttering:

- Brug skolerne, fx via forældreintra. På den måde kan man nemt få adgang til en hel årgang, lød det konstruktive bidrag fra Freddy Pedersen.

For at skabe mere synlighed på pigefodbolden i klubberne kunne Thomas Brown fra Skibsby-Højene IF fortælle, at de for nylig har udpeget en pige-koordinator. En rolle som klubben har store forventninger til.

Rygsækken blev fyldt

Derudover kunne Søren Larsen fra Dronninglund IF fortælle om et udbytterigt skoleprojekt med de yngste elever. Og ikke mindst Annette Nørgaard fra IF Jarl Arden fik stor opmærksomhed, da hun fortalte om klubbens succes med juniortrænere.

Debatlysten var ivrig – og faktisk var mødeleder Gitte Sørensens største opgave at holde mødet inden for tidsrammen.

Efter et par timers intens diskussion om pigefodbold var det slut. De 73 aktive klubrepræsentanter kunne køre hjem med rygsækken fyldt med idéer og inspiration til, hvordan de hver især kan forbedre pigeafdelingerne og de enkelte pigehold.

Log ind