Kæmpe jubelbrøl i den jyske Barcelona-højborg

I Engesvang Fremad kan man ikke få armene ned efter FC Barcelonas sensationelle comeback mod PSG i går. I den lille midtjyske klub har man nemlig en helt særlig forbindelse til det spanske storhold.



Alle holdene i Engesvang Fremad spiller i FC Barcelonas karakteristiske spillesæt. Og det har de altid gjort. Foto: engesvangfremad.com
Der var et kæmpe jubelbrøl i den midtjyske landsby, Engesvang, da FC Barcelonas Sergio Roberto scorede til 6-1 mod PSG i går aftes, og dermed sikrede klubben avancement til næste runde i Champions League.

I den ene af byens fodboldklubber, Engesvang Fremad, har man nemlig et helt særligt forhold til det catalonske storhold.

Når klubbens hold løber på banen, så sker det nemlig i FC Barcelona-trøjer og med den spanske storklubs hymne i højtalerne – sådan har det været siden slutfirserne, hvor Engesvang Fremad blev dannet.

Rejste til Barcelona for at hente spillesæt

Mogens Nedergaard var med til at stifte  klubben i 1989, og han kan, med hæs stemme efter gårsdagens FC Barcelona-kamp, fortælle om, hvordan Engesvang Fremad endte med at spille i de karakteristiske blå og lilla Barcelona-trøjer.

- Da vi satte os sammen og stiftede klubben, havde Michael Laudrup lige skiftet til FC Barcelona, og vi tænkte, at det kunne være sjovt at spille i de samme trøjer som dem. Problemet var bare, at man ikke kunne købe spillesættet i Danmark, så derfor rejste jeg til Barcelona og hentede et komplet spillesæt til hele holdet, fortæller han.

- Og i 1990 arrangerede vi en bustur ned til Barcelona, hvor vi samlede 70 personer. Vi havde kontaktet dem på forhånd og fortalt dem, at vi kom. Det blev de så glade for, at de inviterede os ind og se en træning på Nou Camp. Det var meget usædvanligt, at nogen fik lov til det. Vi fik blandt andet lov til at snakke med Ronald Koeman, lyder det fra Mogens Nedergaard.

Stor enklave af FC Barcelona-fans

Relationen til FC Barcelona er ikke blevet koldere i løbet af årene, og man kan sagtens mærke kærligheden til storklubbens hos medstifteren af Engesvang Fremad.

- Vi mener, at det er den bedste klub, som findes, og det er svært at finde andet end Barcelona-fans herude, lyder det grinende fra Mogens Nedergaard, som sammen med en stor gruppe fra klubben stadig tager ned og besøger FC Barcelona hvert eneste år.

- Vi har besøgt dem de sidste 15 år, og til april skal vi derned igen, fortæller midtjyden.

Er begyndt at lære spansk

Flere af personerne omkring Engesvang Fremad er begyndt at lære spansk. Så kan de nemlig bedre kommunikere med de lokale i Barcelona. Og netop det spanske sprog er en forudsætning at kunne, for at forstå Engesvang Fremads indløbsmusik til hjemmebanekampene. Det er nemlig den særlige Barcelona-hymne, som også bliver spillet, når de sender bolden ind i modstandernes netmasker.

- I 1990 spillede vi en Serie 6-kamp, hvor jeg satte sangen på hver gang, vi scorede. Det var ikke så normalt dengang, og til sidst kom dommeren hen til mig, og sagde, at hvis jeg spillede den sang én gang til, så ville han blæse kampen af, fortæller Mogens Nedergaard og sender en hæs latter afsted, inden han afslører, at det er helt normal procedure, at Barcelonas kampe bliver set af spillere og ledere i det midtjyske klubhus.

Engesvang Fremad indleder selv jagten på sportslig succes, når klubbens Serie 4-hold tager imod Vinderslev IF lørdag den 1. april.


Log ind