MENU

Huspriserne stiger hvis landsbyen har en fodboldklub

Har din by en velfungerende fodboldklub, så kan det både aflæses på salgspris og liggetid, når du sælger dit hus. Sådan lyder det fra en vestjysk ejendomsmægler, som får opbakning i sin påstand fra en landsbyforsker.Især børnefamilierne lægger stor vægt på en velfungerende fodboldklub, når de køber hus. Foto: Henrik Bjerregrav og Colourbox


- Der er ingen tvivl om, at en velfungerende fodboldklub er vigtig i en salgssituation. Især for børnefamilier. Den kan bidrage positivt til både liggetiden og salgsprisen.

Sådan lyder det fra Jesper Andersen, som er indehaver af Danbolig i Lemvig og kredsformand hos Dansk Ejendomsmæglerforenings sjette kreds.

- Hvis vi får et hus til salg, som ligger i en by med en velfungerende fodboldklub, så skriver jeg det allerede ind i salgsopstillingen. På den måde prikker jeg lidt til folk, som lægger vægt på dét, og dem er der mange af, lyder det fra den vestjyske ejendomsmægler.

Et stærkt foreningsliv er altafgørende

Når Jesper Andersen sælger et hus i en landsby, så kan han helt tydeligt mærke, at der bliver lagt vægt på, om det lokale foreningsliv fungerer.

- Et stærkt foreningsliv er altafgørende for et samfunds overlevelse, fastholdelse og ekspansion. Det er min klare opfattelse. Og det kan aflæses på huspriserne. Men især på liggetiden. Det kan være uhyre svært at sælge et hus, hvis der ikke er det her gode sammenhold i byen, som en velfungerende fodboldklub er garant for, siger han.

Især hos børnefamilierne bliver en god fodboldklub placeret højt på prioriteringslisten, når de køber hus, lyder det fra Jesper Andersen.

- Det er vigtigt for dem, at de kan få deres børn til at gå til fodbold, uden at de skal drøne for meget rundt i bil. Typisk er det også fodboldklubben som står for sådan noget som byfester og sammenkomster, og så er der hele det her med muligheden for at holde kroppen ved lige. Det går folk også meget op i, fortæller ejendomsmægleren.

Landsbyforsker: faciliteterne er vigtige

Landsbyforskeren Jørgen Møller, som er lektor ved Center for Fysisk Planlægning ved Aalborg Universitet, giver ejendomsmægleren ret i, at idrætsforeningen er et vigtigt parameter, når især børnefamilierne køber bolig.

- Nutidens forældre med småbørn har ufatteligt travlt, så de vil ofte spørge ejendomsmægleren: ”ligger der en klub med et godt foreningsliv i nærheden?”. For hvis børnene selv kan gå til og fra sport, så bliver ulvetimene, og hverdagen i det hele taget, lidt lettere, siger Jørgen Møller, som mener, at det hurtigt rygtes, hvis en by har et godt foreningsliv.

- Man må ikke være i tvivl om, at rygtet bliver spredt vidt omkring i de omkringliggende samfund, hvis en by har et velfungerende foreningsliv. Og skulle man ikke kende til foreningen på forhånd, så kan man jo sagtens finde ud af det det i dag ved at besøge deres hjemmeside eller facebookside. Derfor er jeg også enige med ejendomsmægleren i, at en god fodboldklub kan hæve huspriserne, lyder det, inden han understreger, at gode faciliteter spiller en stor rolle.

- Der skal være nogle gode forhold omkring idrætten. F.eks. gode omklædningsrum uden skimmelsvamp og lignende, som motiverer til at socialisere.  Det er rigtigt vigtigt, hvis idrætsforeningen skal blive opfattet som velfungerende, siger han.

Log ind