MENU

Holdkort: Udfyld det før kampstart

Reglen er klar: Holdkort skal udfyldes inden kampstart. Bliv klogere på et par af konsekvenserne, hvis det ikke er udfyldt.

foto: Ina Tofterup
Udfyld holdkortet inden kampstart, så har du styr på sagerne (foto: Ina Tofterup)


 
- Nu har vi efterhånden udfyldt holdkort digitalt i flere år, så nu må livremmen godt strammes!

Sådan lyder det kort og godt fra klubleder Gert Jensen fra Hadsten SK, som af og til kan blive lidt frustreret over, at enkelte hold stadig ikke har helt styr på at få udfyldt holdkortet før kampstart.

Styr på sagerne giver overblik

Langt de fleste hold har fuldstændigt styr på holdkortene, men derfor skal vi stadig have de allersidste hold med på den digitale holdkortvogn.

Fælles for en del klubmøder på det seneste har været en irritation over, at de sidste hold ikke lige får udfyldt holdkortet inden kampstart, når nu man selv har styr på sagerne.

- Det er fedt for holdene, at man en time før kampstart kan se modstanderens holdkort og så lige tjekke, om ham den hurtige 11'er er kommet sig over sin skade. Det er heller ikke så sjovt at livescore, hvis det ene holdkort er blankt, siger Gert Jensen.

Søren Bak, klubleder fra Lemming IF, har ligeledes oplevet udfordringerne ved, at modstanderen ikke har fået udfyldt holdkortet i tide:

- Man mister lidt overblikket og man får uvægerligt mistanke om både sløseri og måske endda snyd, forklarer han.

Sløseri undgås nemt

Søren Bak er bange for, at de 7 timers redigeringstid fra kampstart er blevet en sovepude for de enkelte hold, der endnu ikke har helt styr på holdkortet.

- De 7 timer er jo kun til for at få slettet den spiller, der ikke nåede på banen. Det er jo ikke til at rette på 12 spillernavne, siger han med kraft i stemmen.

Han opfordrer til, at man eventuelt får en holdleder eller en spiller til stå for holdkortet, hvis træneren har nok at se til med at holde fokus på perioden op til kampstart.

Lad bødepengene blive i lommen

Får man ikke udfyldt holdkortet, er konsekvensen i første omgang et irritabelt modstanderhold og en bøde (se bødestørrelserne her).

- Her i Hadsten SK kører vi en ret hård stil overfor vore trænere og holdledere. Holdkortet skal bare udfyldes og får vi bøder, bliver de vejledt i at gøre det bedre. Vi skulle jo nødigt ud i, at sanktionerne skal være endnu værre for at få holdkortene i hus, kommer det fra Gert Jensen.

Holdkortet kan udfyldes fra 14 dage før kampstart og kan desuden redigeres indtil 7 timer efter kampstart. Men som Søren Bak siger det så bramfri:

- Så udfyld det dog bare i god tid.


Læs alt om holdkort på www.dbujylland.dk/temaer/holdkort


  

Log ind