MENU

Holdkort: Få tips og tricks af kollegerne

Vil du gerne undgå dumme bøder i din klub for at misse udfyldelsen af holdkort, så få et par tips af et par rutinerede klubledere lige her.

foto: Ina Tofterup
Udfyld holdkortet inden kampstart og undgå bøder (foto: Ina Tofterup).Har din klub masser af penge til at betale bøder med? Og er det bare fedt at bruge medlemskronerne på bøder? Nej vel.

Sådan tænker man i hvert fald i de fleste klubber! Og nogle klubber har endda et par fif i lommen til at undgå holdkortbøder.

Hjælp hinanden

- I Vinding SF har vi en rigtigt god kultur med lige at spørge en anden træner, hvis man har brug for hjælp, forklarer Jens Rindom, som er kampfordeler i klubben.

En hurtig og nem løsning, som i de fleste tilfælde får problemet til at fordufte.

Jens Rindom vurderer, at det ikke engang tager fem minutter at udfylde holdkortet, når man blot kopierer fra sidste kamp og retter til, så tiden bør ikke være en undskyldning værd.

I Svenstrup-Godthåb IF er fodboldformand Axel Petersen helt på linje med Jens Rindom. Her bruger man også træner-/ledermøder til at præcisere, hvordan de trælse glemmebøder kan undgås.

- Hvis vi får en bøde, bliver den straks sendt videre til teamet omkring holdet og de får vejledning, hvis der er behov, lyder det fra Axel Petersen, der mener, at det i langt de fleste tilfælde skyldes glemsomhed, at holdkortet ikke bliver udfyldt til tiden.

Fodbold-app'en er guld værd

Da holdkortet blev digitalt for et par år siden, blev teknikken omkring app og udfyldelse af og til brugt som undskyldning for ikke at have helt styr på det. Men ifølge Axel Petersen har trænere og holdledere efterhånden fuldstændig styr på den mobile holdkortudfyldelse.

- De bruger både app'en til holdkort og indberetning af resultater. Og en del bruger også app'en til at finde træningsøvelser, så de har ret godt styr på, hvordan det hele virker, siger han.

Han roser app'en for den enkle betjening og så lægger han vægt på, at udviklingen hele tiden gør, at de nødvendige ting som for eksempel holdkort bliver nemmere og nemmere.

I Vinding føler Jens Rindom også, at holdene er ret selvkørende omkring holdkort:

- Vi sidder aldrig og tjekker, om et holdkort ligger klart til tiden, men vi er klar til at hjælpe til, hvis det er nødvendigt. Fodbold er jo en holdkort, smiler han.

Sådan kan I også gøre

Det er også muligt at få en instruktør ud i din klub med kurset "Klubbens IT-værktøjer". Hold for eksempel kurset i forbindelse med et opstartsmøde for trænere og ledere, så er alle godt klædt på i forhold til bl.a. holdkort, resultatindberetning og det gratis holdværktøj KampKlar. Det 2-3 timer lange kursus skræddersys til lige præcis din klub og instruktøren kommer hjem i klubben.

Kurset har aktuelt en introduktionspris på kr. 950,- og kan bestilles lige her.


Læs alt om holdkort på www.dbujylland.dk/temaer/holdkortLog ind