MENU

Hold de ældste drenge i spil

Hvordan skal fremtidens turnering se ud for de ældste drengerækker? DBU Jyllands Ungdomsudvalg inviterer til fire dialogmøder om ungdomsfodbolden for U16, U17 og U19 Drenge.


DBU Jyllands Ungdomsudvalg inviterer til fire dialogmøder om fastholdelse af de ældste drengerækker. Foto: fodboldbilleder.dk


Nutidens teenagedrenge bliver præsenteret for et væld af muligheder, hvilket gør det til en stor opgave at bibeholde dem i fodboldklubberne. Efterskoler, fritidsarbejde, andre sportsgrene og ikke mindst fester og piger lokker med at stjæle drengenes tid.

Det er altså en vanskelig størrelse for klubberne at holde fast i de ældste drenge. Ikke mindst er fastholdelse en udfordring for drengene i U16-, U17- og U19-rækkerne.

DBU Jyllands Ungdomsudvalg inviterer derfor alle jyske klubber til dialogmøder om den konkrete problemstilling. Der bliver afviklet fire møder i slutningen af april i alt i henholdsvis Rødding, Holstebro, Tilst og Aalborg.

Den rette struktur

Der er heldigvis mange forskellige knapper at skrue på i forhold til at tilbyde de rammer, som bedst passer ind i de unge gutters travle liv, ifølge formanden for ungdomsudvalget, Lars Olesen.

- Tiderne ændrer sig konstant, og vi må efter bedste evne forsøge at følge med. Der er en stribe vigtige forhold, som vi kan tilpasse efter spillernes behov, fx bedre matchning, kørselsafstande og dispensationsmuligheder, lyder det fra udvalgsformanden. Han fortsætter:

- Vi er meget interesserede i at høre, hvordan klubberne oplever udfordringen, så vi har noget konkret at arbejde med omkring turneringsstrukturen. Vi gør en stor dyd ud af at ramme klubbernes behov, siger Lars Olesen.

Efterskole-problematikken

I efteråret 2015 afholdt DBU Jylland lignende møder, hvor det var pigerne, som var omdrejningspunktet. Både drenge og piger er under skarp bevågenhed af Teenagegruppen under DBU Jylland Vision 2020.

I Teenagegruppen er Brian Holst Pedersen formand, og han arbejder især med problematikken omkring efterskole-årgangene.

- Klubberne skal indse, at det er et vilkår, at mange af spillerne tager et år på efterskole. Udfordringen er naturligvis at få dem i gang igen efter deres efterskoleophold. Måske kan klubrepræsentanterne komme med gode bud på, hvordan vi undgår at miste hele og halve årgange, siger Brian Holst Pedersen.

- Også på dette punkt er dialogen med jer vigtig i vores videre arbejde, slutter han.

Få det fulde overblik over dialogmøderne.

Møderne afvikles følgende steder 
Onsdag 19. april – Rødding Centret
Torsdag 20. april – Gråkjær Arena, Holstebro
Tirsdag 25. april – Aalborg Freja
Onsdag 26. april – DBU Hotel & Kursuscenter, Tilst

NB: Tilmelding skal senest en uge før de enkelte møder. Møderne starter klokken 18.00 med en sandwich og en vand og afsluttes klokken 21.00.
DBU Jylland er vært ved mad og drikke.

Har du et godt forslag?

Hvis du har et godt forslag til, hvordan man kan komme de unge drenges ønsker i møde, så skriv endelig dit input til tors@dbujylland.dk

Log ind