MENU

Hobro IK hjælper fleksjobbere i arbejde

I samarbejde med kommunen har Hobro IK lavet projektet ’Mod alle odds’. Her har klubben gennem sit sponsornetværk været med til at hjælpe fleksjobbere og jobparate kontanthjælpsmodtagere i arbejde.


Det er blandt andet i vaskeriet, at Hobro IK har ansat en fleksjobber, der kan hjælpe klubben. Foto: Hobro IK- Vi skal også gøre noget for samfundet og tage ansvar. Vi får rigtig meget hjælp af kommunen, og derfor vil vi gerne betale noget af det tilbage.

Sådan siger drifts- og eventchef Henrik Hammershøj i Hobro IK. Han har sammen med klubben været en del af et projekt sammen med Mariagerfjord Kommune, hvor klubben har været springbræt for fleksjobbere og jobparate kontanthjælpsmodtagere, som gerne vil i arbejde.

Projektet går i alt sin enkelthed ud på, at klubben finder en række opgaver, som fleksjobberne kan løse for at give dem en større grad af tilhørsforhold til arbejdsmarkedet. I mellemtiden forsøger jobcoaches at finde en mere permanent stilling til dem blandt klubbens netværk af sponsorer.

Løb tør for fleksjobbere
Det har været en stor succes for både klub og fleksjobbere. 21 personer er kommet i arbejde hos enten klub eller virksomheder, og da Hobro IK skulle til at i gang med tredje hold fleksjobbere, måtte klubben melde tilbage til EU, som har støttet projektet, at forholdene havde ændret sig.

- Projektet var så stor en succes, at vi måtte melde, at vi ikke kunne finde nok, der var visiteret til fleksjob til det nye hold. Derfor udvidede vi til også at omfatte jobparate kontanthjælpsmodtagere over 30, og det har også været en succes, siger Henrik Hammershøj.

Klubben har selv ansat tre fleksjobbere, som varetager alt fra reparationer til vaskeri. Henrik Hammershøj opfordrer da også til, at andre klubber kigger samme vej.

- Det er lige meget, om man er en stor eller lille klub, der er masser af opgaver, som fleksjobbere kan løse for en.

Nomineret til DFA
Det er ikke kun Hobro IK, der har set en mening med projektet. Det har også DBU, der har valgt at nominere klubben og projektet til En Del Af Noget Større-prisen til Danish Football Awards. Et skulderklap, som Henrik Hammershøj og resten af klubben er rigtig glade for.

- Det er stadig forholdsvist nyt, men vi er rigtig stolte over nomineringen. For os som klub er CSR-delen også vigtig, og vi er glade og stolte over det skulderklap, vi har fået.

Danish Football Awards løber af stablen d. 20. marts i Forum i Horsens og vil blive live-transmitteret af Kanal 5. En Del Af Noget Større-prisen er én af fire priser, der afgøres af publikum, og du kan stemme her.

Log ind