Fuldt hold til Verdens Bedste Fodboldklub

Flere klubber var mødt op til konferencedagen Verdens Bedste Fodboldklub med flere klubfolk på tilmeldingslisten. En af dem var Fortuna Hjørring, der kunne lytte med på flere forskellige oplæg.


Fortuna Hjørring var mødt op med en fuld bil til Verdens Bedste Fodboldklub, hvor de kunne høste pointer om alt fra det sportslige til det administrative. Foto: Martin Hungeberg

Der var mulighed for at blive klogere på alle aldersrækker og flere administrative opgaver, da DBU Jylland afholdte den første udgave af konferencedagen Verdens Bedste Fodboldklub.

Derfor var det også oplagt at tage flere folk fra klubben med, og det valgte Fortuna Hjørring at gøre. Det var dog ikke af tvang, men af lyst fortæller Birgit Christensen, der er ungdomsformand i klubben.

- Vi lagde tilbuddet ud til vores trænere og spurgte, om der var flere interesserede. Det endte med, at vi var tre trænere, børneformanden og ungdomsformanden af sted, siger hun.

Flere pointer med hjem

Det gav muligheden for at vælge flere forskellige oplæg, så klubben fik mest muligt viden med hjem.

- Vi havde talt om at fordele os, så vi fik så meget med som muligt, men vi valgte at melde os ind på det, vi havde lyst til, så vi var sikre på, at motivationen var med. Vi var dog rimelig godt fordelt, så vi kunne fortælle hinanden om det, vi havde hørt på vej hjem i bilen, siger Birgit Christensen.

Hun siger også, at de vil forsøge at komme så mange som muligt af sted, hvis der kommer et lignende arrangement i fremtiden.

- Det var det værd at tage så mange af sted, og det vil vi også forsøge, hvis det kommer igen. Jeg synes, der var rigtig mange spændende oplæg, så derfor undrer det mig også, at der ikke var flere, der tog imod tilbuddet.

Vil måske starte ungeråd

En af de pointer, som blev serveret til dagen, og som måske kommer til at få liv hjemme i den nordjyske klub er tanken om et ungeråd.

- Vi har allerede nu talt om at forsøge os med et ungeråd for at sikre fastholdelsen. Vi kan tro en helt masse om, hvad de vil have, men det kan være de vil noget helt andet, og der vil vi gerne sikre, at vi hører dem, siger Birgit Christensen.

Konferencen Verdens Bedste Fodboldklub blev besøgt af 150 klubfolk fra 60 forskellige klubber. For de klubfolk der sidder og river sig i håret over ikke at være kommet af sted, er der en lille trøst at hente. Samtlige oplæg fra dagen vil blive lagt op på verdensbedstefodboldklub.dk, hvor man kan fange pointerne på efterbevilling.


Log ind