Få flere unge spillere i klubben

Fodboldklubber konkurrerer allerede nu med mange andre sportsgrene om de unges gunst. Her er træneren en nøgleperson og til konferencedagen Verdens Bedste Fodboldklub er der gode råd at hente til fremtiden.


Foto: Henrik Bjerregrav

Fodboldklubber er forskellige alt efter om de ligger i Ålbæk, Aarhus eller Aabenraa. En ting har de dog til fælles: De kæmper med alle andre sportsgrene om at få medlemmerne over i deres klub.

Det er også et af temaerne til Verdens Bedste Fodboldklub, hvor tidligere talentchef i EfB Karsten Sejerup og klubrådgiver Svend Pedersen tager emnet op.

- Vi kommer til at kigge på, hvilke udfordringer der er i dag, og hvilke udfordringer klubberne får om fem år? Vi har noget dokumentation med om, hvilke forventninger der er til en idrætsklub om fem år fra de unge, og hvordan en fodboldklub skal se ud i forhold til, hvor i landet man befinder sig, og hvor mange spillere, der er, siger Karsten Sejerup.

Trænerens rolle

Her udfylder træneren en stor rolle, og fokus bliver derfor også, hvordan den gode træner opfører sig både socialt og fagligt.

Det er en evig vekselvirkning mellem resultater i kampene og socialt samvær, som Karsten Sejerup og Svend Pedersen vil behandle i deres oplæg. Blandt andet kræver det, at klubben bliver enig med sig selv om, hvad det er vigtigt i lige netop deres klub.

- Jeg tror på, at fremtiden er positiv, men klubberne skal være proaktive. Vi skal som klubber lade være med at blive overrasket, men kigge fremad og rette tilbuddene til, så de passer ind i den verden vi er i. Engang kom der en masse børn til klubberne, men nu skal vi kæmpe med de andre sportsgrene om de unge, og det stiller nogle krav – især til træneren, siger Karsten Sejerup.

Verdens Bedste Fodboldklub

Karsten Sejerup holder sammen klubrådgiver Svend Pedersen oplæg på kursusdagene for Verdens Bedste Fodboldklub.

Det løber af stablen hos DBU Jylland i Tilst d. 11. marts. Du kan melde dig til dagen her. Her kan du også finde en oversigt over alle de andre oplæg om fodbold og livet i en fodboldklub.

Log ind