MENU

Dynamitpulje i Viborg

Seks ud af otte hold i den lokale Serie 2-pulje er viborgensiske, og derfor har klubberne i samarbejde med Viborg Stifts Folkeblad genoplivet den lokale dynamit-pulje for at give seriefodbolden ekstra liv.


Karup-Kølvrå 07 har en gruppe meget dedikerede fans, som kan se frem til endnu flere arvefjendeopgør i årets Serie 2. Foto: KK07Der er mere end oprykning at spille om i DBU Jyllands Serie 2 pulje 15. Her er det nemlig lykkes turneringsafdelingen at komme hele seks hold fra Viborg og omegn i samme pulje, og det har givet klubberne en god idé.

Dynamitpuljen er det tidligere blevet kaldt, når flere hold fra Viborg er endt i samme pulje, og det har man valgt at genoplive i år, hvor klubberne, den lokale avis og lokale erhvervsdrivende er gået sammen om at sætte fokus på puljen. En af dem, der står bag, er Lars Nørskov, der har ansvaret for seniorafdelingen i Søndermarken IK.

- Vi har en sjov og lokal Serie 2-pulje med hold, som kender hinanden og nogle gode lokalderbys med et fornuftigt niveau, så vi følte at tiden var moden til at genoplive dynamit-puljen. Samtidig vil vi gerne slå et slag for seriefodbolden. Vi får tudet ørerne fulde af Premier League og La Liga, men vi glemmer hyggen på stadion, siger han.

Ekstra straffesparkskonkurrence

Det betyder, at dynamitpuljen får ekstra fokus fra Viborg Stifts Folkeblad, hvor stillingen mellem de seks hold løbende vil blive opdateret, ligesom der vil være optakt og artikler med skævere vinkler. Stillingen kommer til at køre særskilt, og derfor har holdene valgt at lægge ekstra pres på sig selv.

- Vi har valgt at lægge en straffesparkskonkurrence ind i til sidst, hvis det bliver uafgjort mellem to lokale hold. Vinderen får et ekstra point i dynamitpuljen, og så er det med til at skabe lidt ekstra sjov, siger Lars Nørskov.

Derudover bliver det hold, der leverer mest stof til avisen eller laver de bedste tiltag omkring kampdage præmieret, så der er incitament til at give dynamitpuljen så meget fokus som muligt.

Afslutter på Zwei Grosse

Når vinderen er fundet engang til sommer, afholdes der fællesfest for alle de deltagende hold på Zwei Grosse Bier Bar i Viborg. Her er der præmier til alle hold, topscorer og puljens spiller.

- Vi håber, det giver noget sammenhold på tværs af klubberne, og at man lærer hinanden at kende på en ny måde. Det skulle også gerne give spænding til sidste spillerunde, hvis der er noget at spille om for både nummer fem og seks, siger Lars Nørskov.

Festen bliver også for fans, familie, venner og den lokale dommerklub.

- Vi vil gerne have, at dommerne også mærker, at det er specielle kampe, så de ikke bare får følelsen af at møde op, dømme og tage hjem igen.

Håber på lokal oprykker

Udover de seks Viborg-hold indeholder puljen også Hornbæk SF og Helsted Fremad IF fra Randers-egnen. To stærke hold, men Lars Nørskov håber på en lokal oprykker.

- De to Randers-hold er selvfølgelig også velkomne på Zwei Grosse, men vi håber på en lokal oprykker. Det ville også være fedt, hvis oprykkeren kunne blive fejret af alle rivalerne, siger Lars Nørskov.

Dynamitpuljen udgøres af Alhedens IF, Karup-Kølvrå 07, Viborg FF, Bjerringbro IF, Tjele Vest Sport og Viborg Søndermarken.

Log ind