MENU

Dommer: Så gav han en krammer

Vi har spurgt tre af de jyske fodbolddommer, hvad deres bedste oplevelse på banen har været. Læs de tre gode anekdoter her.

Der sker skønne ting på de jyske baner hver eneste uge. Både søde, sjove, skøre og livsbekræftende oplevelser. Vi har talt med tre dommere om, hvad deres bedste oplevelse har været, mens de har ledet kampe med fløjte og kort.

Anekdote 1

Kurt Dall, 63 år, bor i Haderslev, er på efterløn. Har 25 års jubilæum som fodbolddommer i 2017, indrangeret til Serie 5.

Hvad er din bedste oplevelse som fodbolddommer?

- Jeg har godt nok haft mange gode oplevelser. Men der var en episode her i efteråret 2016 til en U16-kamp. Der var en træner, som råbte rigtig meget under kampen. Jeg stoppede kampen og gik over for at snakke med ham. Jeg sagde, at det var en god kamp, og at det er dejligt vejr – og om vi ikke skulle nyde det i stedet for at råbe ad hinanden.

- Jeg løb tilbage for at fløjte kampen i gang igen, men træneren kaldte mig hen igen, og spurgte, om han ikke måtte give mig en krammer. Det måtte han selvfølgelig, og vi fortsatte kampen i en langt bedre tone.

Anekdote 2


Brian Balsgaard, 41 år, bor i Egtved, værkfører på værksted. Har været dommer i 3 år, indrangeret til Serie 2 Herrer. Bonus-info: Dømmer også håndbold.

Hvad er din bedste oplevelse som fodbolddommer?

- Jeg havde kun fløjtet et halvt år, da jeg så fik en jysk semifinale med U14 Drenge mellem Vejle B og AGF. Jeg var alene om kampen, og det var superfedt med 300-400 tilskuere. Det var en ret vild fornemmelse.

- Det blev en tæt og hektisk kamp, som endte 2-1 til Vejle B. Men selv om AGF tabte, så var tilskuerne og forældrene fra Aarhus henne for at give ros og sagde, ”at de ville have mig til Aarhus for at dømme”. Jeg var helt høj bagefter.

Anekdote 3

Fie Bruun, 28 år, bor i Holstebro, HF-lærer på VUC. Har dømt i cirka 5 år, indrangeret til Serie 2 Herrer.

Hvad er din bedste oplevelse som fodbolddommer?

- Det var her i Vestjylland. Jeg havde faktisk dømt en rigtig skidt kamp, en rigtig møgkamp. Og så få uger efter skulle jeg tilbage til samme klub, Aulum IF. Jeg var nervøs, da jeg kørte derud, for de kunne jo sikkert godt huske mig.

- Da jeg så kom, var modtagelsen helt vildt god. De sagde, at ”alle kan have en dårlig kamp”, og så var de meget imødekommende og venlige. Det gav mig tryghed og selvtillid, og så dømte jeg da også en rigtig god kamp – så det blev en super fed oplevelse.

- Det er fedt at mærke det samspil med klubberne, at vi dommere ikke bare er nogle, der kommer og skal dømme kampene. Det betyder sindssygt meget.

Log ind