MENU

7 ting du skal være fodboldspiller for at værdsætte

Støvregn, lunken øl og skinger fællessang. Her er syv ting, som du skal være fodboldspiller for at holde af.1. Støvregn

For en fodboldspiller er det hverken irriterende eller klamt, når det støvregner. Bittesmå regndråber en lun forårsaften kan få mundvandet frem hos enhver der snører fodboldstøvlerne, og det er bare en helt særlig følelse at trille med fodbolden, når det særlige vejrfænomen dukker op.

2. Passagersædet foran i bilen
Har du siddet i midten på bagsædet til sæsonens længste udebanetur ved siden af Peter Crouch-klonen, Giraf-Glen og holdets målmand, som mest af alt minder om The Mountain fra Game of Thrones, så ved du, hvorfor forsædet i bilen er mere eftertragtet end hovedpræmien i Eurojackpot.

3. En lunken øl (efter en sejr)
De fleste er enige om, at en øl helst skal nydes afkølet. Men for (senior)fodboldspillere er det ikke så afgørende. For når en sejr skal fejres eller et nederlag skal fordøjes, så kan en bagagerumstempereret dåseøl, være som dråber fra himlen.

4. Duft af varmecreme
Der er vel ingen fodboldspillere, som ikke kender den gennemtrængende duft af kamfer, som er tilstede i ethvert fodboldomklædningsrum med respekt for sig selv. En duft, som er speciel markant når halvdelen af oldboysholdet har balsameret sig selv i varmecreme før en kamp. Mange udenfor fodboldverdenen mener, at duften er (for) skrap, men den er for en fodboldspiller, hvad rosenduft er for en botaniker.

5. Læderbold-til-hoved-kontakt

Det er vel i virkeligheden lidt naturstridigt at nogen vælger frivilligt at sætte hovedet på en sjaskvåd læderkugle, som drøner igennem luften som et vildfaren missil. Men for de fleste af de 170.000 jyske fodboldspillere gælder det, at det man hellere end gerne vågner op dagen efter en kampdag med et rødt Super Brilliant-mærke i panden, hvis det betyder, at man var medvirkende til, at holdet kunne sætte tre point ind på kontoen.

6. Fællessang for fulde gardiner af 14 halv-tonedøve personer
Det lyder måske nok skingert og har mere karakter af kollektivt råb end decideret skønsang. Men for pokker, sådan en omgang ”Hvem var det der vandt i dag” kan være som ren honning i ørerne efter 90 hårde minutter og tre point.

7. Hudafskrabninger (efter en succesfuld tackling)
Ja, det sviger og væsker lidt. Men hvis du får en hudafskrabning som følge af en perfekt glidende tackling, så kan det sådan set være aldeles ligegyldigt. Faktisk er hudafskrabningen blot et minde om din fremragende defensive præstation.

Log ind