MENU

En julehilsen til alle klubbernes frivillige

DBU Jyllands formand, Bent Clausen, sender i dag en julehilsen til alle frivillige i de jyske fodboldklubber og hylder den indsats, som hver dag ydes til gavn for tusindvis af børn, unge og voksne.Jul og nytår er lige om hjørnet – og et nyt spændende fodboldår venter forude.

Derfor vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige tak til hver enkelt frivillig i de jyske fodboldklubber.

Og jeg mener bogstaveligt talt alle. Fra kampfordeleren, kassereren, bestyrelsesmedlemmet, børnetræneren og holdlederen til dommeren, kridtmanden, materialemanden, kage-bageren, cafeteriabestyreren, formanden og alle de andre.

For I er alle uvurderlige for jysk fodbold.

Fantastiske ildsjæle

I forbindelse med UEFA’s officielle Græsrodsuge i uge 39 lavede vi en række portrætter af nogle af de fantastiske frivillige ildsjæle i de jyske fodboldklubber. Blandt andet producerede vi en video om Ellen Marie fra Vridsted, som har vasket fodboldtøjet for den lokale fodboldklub – 40 år i træk.

Men vi fortalte også historierne om cafeteriamutter Anne Mette Jensen fra Boldklubben Vestkysten, om en ildsjæl fra østjyske Sole IF og om en hel frivillighedsfamilie fra Lemming IF.

Vidunderlige beretninger om de mennesker, som gør en forskel i fodboldklubberne i hverdagen. Og vi kunne have valgt mange andre.

For der er massevis af fantastiske frivillige i de jyske klubber.

Faktisk siger statistikken, at vi har 126.000 frivillige tilknyttet fodboldklubberne i Danmark.

Lokalsamfundets nerve

DBU Jyllands erklærede mål er at kæmpe for bevarelsen af hver eneste fodboldklub, gerne således at der et fodboldtilbud i hver eneste by – stor som lille. At det næsten er tilfældet, er jeres fortjeneste. Og dermed er I også med til at holde sammen på og give liv til lokalsamfundene, idet en fodboldklub er en vigtig faktor i denne sammenhæng.

Set i samfundsperspektiv er værdien enorm. Fodboldklubben er meget ofte hjertet i landsbyen og lokalsamfundets nerve.

Vi har mere end nogensinde behov for gode og velfungerende fodboldklubber for at kunne udvikle fodboldspillet i Danmark.

Så endnu engang: Tak for indsatsen og på forhåbentlig gensyn i forbindelse med DBU Jyllands delegeretmøde den 6. januar 2018 i Herning. Hvis I vil pleje de sociale relationer sammen med andre fodboldledere, er I meget velkomne til den traditionelle Nytårskur allerede fredag den 5. januar, hvor man kan møde Ulrik Wilbek.

Samtidig har vi indført konceptet, ”Fodboldens Dag”, som indebærer, at lørdag formiddag afsættes til inspiration, netværk og fagligt indhold, mens de formelle punkter med beretning, forslagsbehandling o.s.v. først er på dagsordenen efter frokost. Vi er spændte på, hvad klubberne siger til forandringerne, men håber naturligvis at de nye initiativer vil give et løft til arrangementet som helhed.

Med disse ord vil jeg ønske alle jyske frivillige en glædelig jul og et godt fodboldår 2018.

Bent Clausen

Formand for DBU Jylland, næstformand i DBU og medlem af bestyrelsen i Danmarks-Idræts-Forbund


Log ind