Vestjysk samarbejde om flere pigespillere

DBU Jyllands Region 2 og 3F Vest har indgået et samarbejde, der skal skabe flere pigespillere. Det tager sit afsæt i området omkring Lemvig, der har udfordringer med at engagere pigerne.

Sommeren har stået i kvindefodboldens tegn med det flotte danske resultat til EM i Holland, men allerede inden de danske spillere var taget af sted og gav sporten enorm opmærksomhed, var der fokus på at gøre noget for pigerne i området omkring Lemvig i Vestjylland. Her var den lokale afdeling af fagforeningen 3F blevet enige om, at pigefodbolden i området skulle have et løft.

- Vi havde en snak om indsatsområder i bestyrelsen, og her ville vi gerne sætte ind på ligestilling og sundhed, og se hvordan vi kunne skabe noget synlighed omkring det, og her besluttede vi os for at prøve at gøre noget for pigefodbolden, som er underprioriteret i vores område, fortæller formand for 3F Vest Kenneth Hove.

Han tog kontakt til Johanne Berg, der udover at være formand for bestyrelsen hos DBU Jyllands Region 2 også er formand for DBU Jyllands børneudvalg, og hun stod klar med åbne arme.

Penge til pigefodbolden

Tilbuddet var for godt til at sige nej til. 3F Vest ville stille med 25.000 kroner til et arrangement for pigefodbolden i området. DBU Jylland og Johanne Berg skal til gengæld finde ud af, hvad arrangementet skal være. Projektet er stadig i tænkeboksen, men Johanne Berg glæder sig over, at pigefodbolden får et rygstød.

- Det er bare fantastisk, at der er en organisation, der vil støtte op om pigefodbolden, og så er det jo superheldigt for os, at det falder sammen med, at kvindelandsholdet klarer sig så godt, siger Johanne Berg.

- Lige nu er tanken, at der skal laves en eller to events om året, hvor pigefodbolden får fokus, og det skal forhåbentlig give flere pigespillere i vores område.

Spændte på udspillet

Hos 3F Vest glæder de sig til at se, hvad der kommer ud af tænkeboksen fra DBU Jylland. Kenneth Hove er selv tidligere træner, og han håber, at hans erfaringer med nedprioriteringer af pigefodbolden kommer til at høre fortiden til.

- Pigefodbolden har været underprioriteret i vores område, så derfor glæder vi os til at se, hvad DBU Jylland kommer med. Vi håber, at vi kan være med til at give noget fokus på pigerne, så de både bliver glade for sporten, og klubberne ser værdien i at have en pigeafdeling, siger Kenneth Hove.

I forvejen er moderorganisationen hos 3F med til at give kvindefodbolden i Danmark et løft, da de sponsorerer den bedste kvindelige liga, og derfor lå indsatsen hos 3F Vest lige for.

- Vi vil selvfølgelig også gerne have synligheden og lægge den energi i det, der skal til, men først og fremmest handler det om at give pigefodbolden et fokus, som vi synes, det har manglet lidt.

Log ind