Trænercamp er første skridt på vejen

I Storvorde samles der hvert år i sommerferien fodboldinteresserede unge til nørderi af spillets facetter. På trænercampen kan man komme hjem med en B1 og en socialt netværk i kufferten.


18 unge bruger en uge af deres sommerferie på at blive endnu bedre til at træne fremtidens fodboldstjerner på trænercampen i Storvorde. Her er de samlet i en uge, hvor der nørdes trænerteorier, og når ugen er ovre, kan de tage hjem med en B1. En god måde at gøre det på, siger Mikkel Sjøgren, der er taget fra København til Nordjylland for at være med.

- Jeg fandt trænercampen på DBU’s hjemmeside, og jeg ville gerne uddanne mig som træner, og så passer det godt med gymnasiet og alt det andet, at man kan gøre det i løbet af sommerferien, siger han.

Campen ligger i uge 31, hvor klubhuset i Storvorde også lægger hus til både dommercamp og fodboldskole.

Vil gerne blive bedre

Mikkel Sjøgren er selv træner til daglig, og han vil meget gerne gøre en karriere ud af det, så derfor valgte han at pakke tasken og tage en uge ud af sommerferien.

- Jeg vil gerne være professionel træner, så derfor var det ikke noget problem at tage fra København til Nordjylland. Jeg træner U15 drenge i Vallensbæk, så jeg vil gerne blive endnu bedre.

Og han har fået meget ud af det, fortæller han.

- Det har været spændende. Vi har lært meget om opbygningen af træningen, og hvordan man sammensætter den bedst muligt.


Der spilles fodbold om håneretten mod deltagerne på årets dommercamp, der også bliver afviklet i Storvorde. Her er det taktikken blandt de nye trænere, der diskuteres. 

Et netværk

De 18 unge er blevet rystet sammen i løbet af ugen, og ifølge Mikkel Sjøgren giver det en ekstra gevinst, at campen foregår med deltagere, der ligner en selv.

- Det har været fedt med nogen på ens egen alder, der har nogle af de samme tanker og erfaringer, og jeg tror også det giver et bedre socialt fællesskab, at vi ligner hinanden lidt. Det gør også, at vi kan sparre indbyrdes, også når vi kommer hjem fra trænercampen.

Gennemføres trænercampen giver det en B1, der er første skridt på vejen til DBU’s B-licens. 

Log ind