Sæsonstart: Nye regler og nye navne

Op til sæsonstart skal du være opmærksom på, at enkelte rækker har fået nye navne, men derudover er der også kommet nye regler for bl.a. gule kort. Bliv opdateret lige her.

FIFA har redigeret lidt i fodboldloven og det har bl.a. betydning for advarsler i de danske turneringer. Nu skal de danske breddespillere indstille sig på, at to gule kort ikke længere er garanti for, at holdet spiller med 10 mand på banen resten af kampen.

Nye regler gør nemlig, at den samme spiller kan modtage to gule kort, men erstattes af en spiller fra bænken, når udvisningen på 10 minutter er overstået. Indtil nu har to gule været lig med en permanent udvisning og dermed en mand i undertal, men det kræver altså et direkte rødt kort fra den nye sæson.

Man kan dog stadig risikere i særlige tilfælde, at to gule kort giver en mand i undertal. Det sker, hvis den udviste spiller modtager sit andet gule kort, mens han stadig er ved at udstå tidsstraffen fra det første gule kort. I det tilfælde tæller de to gule kort som et klassisk rødt, og spillerens hold skal altså klare sig med 10 mand resten af kampen.

Karantænen er status quo, dvs. det er fortsat ikke "gratis" at få to advarsler og dommeren skal stadig indberette. Læs om alle ændringerne i fodboldloven her.

Nye rækkenavne

Både i ungdomsrækkerne og hos de ældste rækker er der nye navne i spil.

Ungdomsholdene bliver fra efterårets start indrangeret i ligaer for 11-mands holdenes vedkommende (8-mands for U13), men antallet af niveauer er fortsat det samme. Det vil sige, at navneændringen udelukkende er kosmetisk for at gøre rækkeniveauerne mere ensartede og gennemskuelige hele vejen fra U13 til U19. Læs alt om de nye rækkenavne for ungdom her.

For de ældste rækker er det ligeledes blevet tid til en modernisering af rækkenavnene. Hvor vi har været vant til navne som Old Girls, Old Boys og Veteraner, skal vi nu til at kigge på kampe i K+29, M+32 og M+40, for nu bare at nævne nogle stykker.

Fælles for disse nye betegnelser i de ældste rækker er, at de er benævnt ved M eller K, indikerende for om det er mænd eller kvinder, samt et tal der indikerer, hvor den nedre aldersgrænse for deltagerne er. Igen er navneskiftet udelukkende kosmetisk, aldersgrænser og niveauer er fortsat de samme. Se en oversigt over rækkenavnene for de ældste rækker her.



  

Log ind