MENU

Pigeklubber skal dele erfaringerne

DBU Jylland Region 3 inviterer pigetrænere og ledere til møde om de gode erfaringer fra pigeklubberne. Det skal gøre både klubberne og DBU Jylland skarpere på, hvad de gode erfaringer er.Pigefodbolden har haft en fantastisk sommer med kvindelandsholdet som de bedste ambassadører for sporten, og klubberne står nu og skal finde ud af, hvordan man bedste muligt får pigerne i gang med fodbolden.

Derfor har DBU Jylland Region 3 inviteret til møde for pigefodboldens træner og ledere, der forhåbentlig kan give en række gode ideer til både DBU Jylland og andre klubber, fortæller Anne Krøger Pedersen fra Region 3’s pigevisionsgruppe.

- Vi vil gerne have en bedre dialog med klubberne, fordi der er så mange gode historier om, hvordan man kan gribe pigefodbolden an, og det har vi brug for bliver delt både mellem klubberne og DBU Jylland og mellem klubberne. Vi skal sørge for, at der ikke er nogen, der sidder på den gode historie, fordi man tror, at alle andre gør det, men dele det i stedet, så vi får kvalificeret de ting, vi gør.

Hun har selv et eksempel fra sin egen klub HOG Hinnerup, hvor de kører projekt, der hedder fantastisk pigefodboldstart. Det er blevet løftet op, så det nu understøttes af DBU Jylland.

- Da jeg kom ind til DBU Jylland, troede jeg, at alle klubber kørte det her tiltag, og det viste sig jo, at det gjorde de ikke. Vi havde en træner, som gjorde det ude ved os, og det er et godt eksempel på noget af det, som vi håber, vi kan få ud af mødet. At få delt de her erfaringer, og dermed også finde ud af, hvad vi skal understøtte i DBU Jylland, siger Anne Krøger Pedersen.

Fælles om pigefodbolden
Udover at klubberne skal dele erfaringer mellem sig, kan de også tanke inspiration på dagen, hvor blandt andre Annette Westermann, der er projektleder for pige- og kvindefodbolden i DBU kommer og holder et oplæg. Hun vil give inspiration til rekruttering og fastholdelse.

- Pigefodbolden er inde i en fantastisk periode lige nu, og den er vi alle sammen en del af, især dem der befinder sig ude i klubberne. Målet om at gøre pigefodbolden større og stærkere kan kun lykkes, hvis vi er fælles om det, og derfor håber jeg, at jeg kan være med til at inspirere og motivere, så vi kan få endnu flere piger med, siger hun.

Mødet for pigernes trænere og holdledere omhandler årgangene U6-U12 og afholdes i DBU Jyllands hovedkvarter i Tilst d. 14. september fra 17.00 – 21.00. Hvis du vil læse mere om mødet og tilmelding, kan du gøre det her.

 


Log ind