MENU

Skive udklækker unge dommere

Ungdomsskolen-Skive har haft stor succes med et dommerkursus for byens unge. 13 nye dommerspirer er der kommet ud af projektet, og inden længe er de klar til at dømme den første kamp.Kasper Poulsen (til venstre) og Emil Holøv Thomsen er snart klar til at dømme deres første fodboldkamp. Foto: Henrik Nystrup Kragh

Dommergrundkurset, der i den seneste tid har været afholdt på Ungdomsskolen-Skive, har ifølge Henrik Nystrup Kragh, formand for DBU Jylland Dommerområde 2, været en stor succes.

Ud af de oprindeligt 16 tilmeldte unge, har de 13 gennemført kurset og bestået eksamen. Minimum 10 af dem agter at gå i gang med dommergerningen med det samme.

Personlig udvikling og drømmen om Champions League

Det er tilfældet for Emil Holøv Thomsen og Kasper Poulsen på 17 år. De har begge bestået kurset og melder sig klar til at løbe på banen med fløjten inden længe. Ambitionerne med dommergerningen spænder vidt hos de to handelsskoleelever fra Skive.

- Jeg vil gerne være dommer for at udvikle mig personligt og på grund af udfordringen. Og så synes jeg, det kunne være spændende, fordi jeg selv har spillet fodbold, fortæller Emil Holøv Thomsen, der fremhæver dommerens lederrolle på fodboldbanen som en af de udfordringer, der vækker interesse hos ham.

- Jeg synes, det kunne være sjovt at være dommer. Og så vil jeg gerne tjene nogle penge, og det lød sjovere end at sidde i Fakta, siger Kasper Poulsen, der ikke lægger skjul på sin dommerdrøm:

- Jeg vil gerne nå så højt, jeg kan, og dømme Superliga og Champions Leauge. Jeg ved ikke, om det er muligt, men det håber jeg på, fortæller han.

Dommerklubben hjælper dem godt i gang

Kurset er blevet til i et samarbejde mellem Ungdomsskolen-Skive, der har gjort en stor indsats med at tiltrække deltagerne, DBU Jylland Dommerområde 2 og Skive Idrætssamvirke.

De unge dommere har siden været til opstartsmøde med den lokale kampfordeler, dommerklub og vejlederansvarlige, der alle hjælper med at klæde dem bedst muligt på til at overføre teorien fra undervisningslokalet til praksis på fodboldbanen.

Den lokale dommerklub gør en række ting for at hjælpe dommerspirerne godt i gang og fastholde dem på sigt. For eksempel er der oprettet en mentorordning, hvor de to kvindelige, nyudklækkede dommere fra ungdomsskolen kan få råd og vejledning fra Fie Bruun, der er formand for DBU Jyllands kvindedommergruppe.

Se også

TV Midtvest-reportage fra dommerkurset i Skive

Skive satser på unge dommere

Log ind