MENU

Serie 6-naturister har fået lov til at spille splitternøgne

Naturist-holdet De Blå Kugler FC er netop blevet indmeldt i DBU Jylland, og har for første gang nogensinde fået lov til at løbe på banen uden en trævl på kroppen i deres turneringskampe.De Blå Kugler FC's træner (tv, red.) i dialog med en spiller fra modstanderhold. Foto: Colourbox.dk
”Only the ball should bounce”, lød det i et kendt reklamefremstød med den russiske tennisdarling, Anna Kournikova omkring årtusindeskiftet.

Det er et motto, som man ikke kan bruge på det nyindmeldte Serie 6-hold hos DBU Jylland, De Blå Kugler FC, som de første i unionens historie har fået lov til at spille deres turneringskampe uden en trævl på kroppen.

- Det er vigtigt for os, at vi er på bølgelængde med det omkringliggende samfund og ikke er fastgroet i nogle forældede forestillinger om, hvordan et fodboldhold skal være strikket sammen. Derfor har vi også sagt god for De Blå Kuglers ønske om at få lov til at spille deres kampe nøgne, lyder det fra Ole Frandsen, som er turneringsleder i DBU Jylland Turneringer.

Krav på trods af nøgenhed

Selv om De Blå Kugler FC har fået lov til at være nøgne, når de spiller deres Serie 6-kampe, så er der dog alligevel visse krav til holdet, som har hjemmebane i Bredballe ved Vejle.

- Vi sagde ’ja’ på betingelse af, at spillerne inden hver kamp får malet et nummer på ryggen, ligesom de ikke får lov til at løbe på banen uden benskinner. Så på den måde der er ikke forskel på De Blå Kugler FC og hvilket som helst andet seriehold, lyder det fra Ole Frandsen, som løb ind i et par IT-problemer, da han ville oprette holdet i DBU Jyllands systemer.

-  Vi skal jo angive, hvilken farve holdene spiller i, og det var selvsagt et problem i forhold til De Blå Kugler FC, som jo hverken spiller i rød, hvid, grøn eller en af de andre eksisterende farver. Faktisk var vi nødt til at få oprettet kategorien ’hudfarvet’ i systemet, på grund af dem. Men det gør vi gerne, siger han.

Må lægge ører til platte vittigheder

Hos De Blå Kugler FC er man meget tilfreds med, at DBU Jylland har efterkommet ønsket om at få lov til at spille nøgen. Det har været en god oplevelse i træningskampene, fortæller holdets træner, Anders ’Istap’ Petersen.

- På nogle ellers lidt tunge baner, har vi virket lettere end modstanderne, og jeg er ikke i tvivl om, at det blandt andet skyldes, at vi ikke skal slæbe rundt på halvvådt, tungt spillertøj, vurderer han, inden han svarer på, hvordan modstanderne har reageret på den alternative fremtoning.

Vi har naturligvis måttet lægge ører til nogle lidt platte vittigheder, som f.eks., om det er lokalrivalerne der har klædt os af, eller om der ikke er for mange kugler på banen, siger han.

- Det er dog os, der griner mest, når de andre kommer slæbende på beskidte spillertøj efter kampen. Vi har jo ikke nogen udgift til tøjvask, lyder det hovent fra ’Istap’, som indtil videre har svunget taktstokken i holdets fem træningskampe.

George må i mål

En enkelt af spillerne på holdet, George Ranslirpa, er udvekslingsstudent fra Grækenland, og er lidt mørkere i huden end sine holdkammerater. Derfor har den tidligere angriber fra den græske Serie 6-klub PAOK Nudiakos måtte rykke ned som målmand.

- Selv om vi jo alle er hudfarvede, så skaber det lidt mindre forvirring for modstanderne, hvis George snupper kassen, siger Anders ’Istap’ Pedersen.

- Ligesom på andre hold, skal målmanden jo gerne spille i en anden nuance, og da alle vi andre er blege nordboer, har George altså måtte tage én for holdet. Men det har han nu taget i stiv arm, siger han.

En flok naturister har indmeldt Serie 6-holdet, De Blå Kugler FC, hos DBU Jylland - og som de første nogensinde får de...

Opslået af Jysk Fodbold på 31. marts 2016

Log ind