75 klubfolk samlet om børnefodbold

75 engagerede klubledere indgik i livlig dialog om blandt andet selektion og niveaudeling på DBU Jylland Region 1's informationsmøde henvendt til børnefodboldklubber i Nordjylland.



De 75 klubledere deltog engageret i dialogen på DBU Jylland Region 1's møde om børnefodbold mandag den 7. marts 2016. Foto: Jens Ørnsholt.

Der var stor opbakning, da Aalborg Chang for nyligt var vært for DBU Jylland Region 1’s informationsaften om børnefodbold. Hele 75 klubledere var samlet i klubhuset på Provstejorden i Aalborg.

Det flotte fremmøde og en engageret dialog mellem deltagerne bidrog til et succesfuldt møde, fortæller Kim Glad Andersen, der er formand for børnegruppen i DBU Jylland Region 1 og sidder i DBU Jyllands børneudvalg samt Region 1’s bestyrelse.

- Vi fik alt, vi kunne drømme om. Der var god dialog omkring de udfordringer, klubberne har med børnefodbold, og vi fik blandt andet en god definition af selektion og niveaudeling. Det var helt suverænt som klublederne gik i dialog, lyder det begejstret.

- Mange uafklarede ting faldt på plads for klublederne – for eksempel i forhold til, hvordan man på bedre vis tilmelder hold på rette niveau, så vi kan undgå kampe med alt for store sejre og nederlag. Det var gode informationer at få ud her inden sæsonstart, fortsætter Kim Glad Andersen.

Dialog om niveaudeling og selektion

David Kiær Nielsen, koordinator i DBU Jylland Udvikling, deltog på mødet som inspirator og oplægsholder. Hans indlæg tog afsæt i DBU’s værdigrundlag for børne- og ungdomsfodbolden ”Holdninger & Handlinger” med særligt fokus på niveaudeling og selektion i børnefodbolden.

Her pointerede han blandt andet, at børnefodbold bør handle om at blive bedre med bolden og om at score mål.

- Mange har travlt med at haste spillerne op på en større bane og i en større spilleform – for eksempel fra fem mod fem til otte mod otte, fordi spillerne ”er parate og har fået øjnene op for at aflevere til hinanden”, som er et argument, jeg tit hører. Men jeg mener, det er et ”voksenperspektiv” på børnefodbold. I stedet for at presse børnene ind i en miniversion af voksenfodbold, skal de spille på små områder, øve sig i at drible og forsvare og klare sig med og uden bolden i en-mod-en-situationer, forklarer David Kiær Nilsen.

De input førte til efterfølgende debat, inden klubrådgiver Klaus Gertsen rundede mødet af med en orientering om C-licens og træningsplanlægning, som også affødte stor spørgelyst og deltagelse blandt deltagerne.

Log ind