MENU

Guld-hyldest til vestjysk ildsjæl

K.E. Kristensen blev i forbindelse med Skjern GF’s 100 års jubilæumsreception mandag aften hædret med jysk fodbolds største personlige hæder, DBU Jyllands Guldnål.K.E. Kristensen (til venstre) fik mandag overrakt DBU Jyllands Guldnål for sin store frivillige indsats for fodbolden i Jylland. Til højre DBU Jyllands næstformand, Ole Ladefoged. (Foto: Sidsel Reitz Krarup)


Mandag eftermiddag var omkring 300 mennesker samlet til 100 års jubilæumsreception for Skjern GF i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter.

Og udover de mange festligheder og masser af musikalsk underholdning leveret af bysbarnet Peter A.G. Nielsen blev de bl.a. vidner til, at fodboldlederen K.E. Kristensen blev overrasket med jysk fodbolds største personlige hæder, DBU Jyllands Guldnål.

Altså netop det sted, hvor han selv tidligere har arbejdet som direktør. Og selvfølgelig ved et arrangement som han også selv havde været med til planlægge og forberede.

Prisen blev overrakt af DBU Jyllands næstformand, Ole Ladefoged, og han fremhævede bl.a. K.E. Kristensens store betydning for fodboldens udvikling:

- Naturligvis særligt her i Skjern GF – men også i andre klubber, fremhævede Ole Ladefoged.

En forkæmper for de mange

K.E. Kristensen har i perioden fra 1975 til 2016 fungeret som frivillig træner og leder i først Skjern GF, siden Holstebro Boldklub og så igen Skjern GF. Bl.a. i rollerne som træner, bestyrelsesmedlem, medlem af indefodboldudvalget, styrmand på diverse stævner og events og meget andet.

- KE har gjort en stor indsats for både børn, unge og seniorer,- uanset niveau. Han er typen, der hellere skaber de bedste rammer og tilbud for de mange - end for de få. Og så har han været en rigtig dygtig ambassadør for Skjern GF. Han har et kæmpe netværk, som han dyrker intenst for at opnå nogle af de milepæle, som han synes at klubben skal opnå, lød skudsmålet fra Ole Ladefoged.

K.E. Kristensen blev valgt ind i DBU Jylland Region 2’s bestyrelse i i 1990, og her havde han sæde indtil regionens årsmøde november i år – eller med andre ord sammenlagt 26 år.

I denne periode har han som frivillig leder bl.a. arbejdet med turneringer, indefodbold og futsal samt ikke mindst dialogen med de jyske kommuner.

Fremragende ambassadør

- KE er og bliver organisationens ”mand”. Han har med stor tydelighed forsøgt at udvikle jysk fodbold - ikke for egen vindings skyld,- men med for klubbernes og de aktives skyld. Som person er han en fremragende ambassadør for DBU Jylland og DBU, han er en leder, som ikke er ikke bange for at have en holdning og han er ikke bange for at være meningsdanner, sagde DBU Jyllands næstformand.

DBU Jyllands Guldnål kan tildeles fodboldledere, som har ydet en ulønnet og frivillig indsats for fodbolden via 30 års klubarbejde og/eller 20 års bestyrelsesarbejde i DBU Jyllands bestyrelser.

K.E. Kristensen blev blot den 81. modtager af DBU Jyllands Guldnål. Oversigt over tidligere modtagere kan findes her.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: Sidsel Reitz Krarup


Log ind