Lad ikke mørket overraske

Med ganske få klik på dbujylland.dk kan du hurtigt og nemt kan se, hvornår solen går ned en given dag forskellige steder i Jylland. Det gør det lettere at planlægge sine kampe, så de er færdigspillede, før mørket falder på.

Med DBU Jyllands online almanak kan man undgå for sent spillede kampe. Grafik DBU Jylland


I DBU Jyllands turneringer skal kampe være færdigspillede senest 15 minutter efter solnedgang, hvis ikke man har lysanlæg omkring banen.

Derfor er det vigtigt at skele til solnedgangstiderne, når man planlægger sine kampe - ikke mindst om efteråret, hvor man kan blive overrasket over, hvor tidligt det bliver mørkt.

F.eks. går solen ned over Aarhus kl. 20.36 i aften, mens den allerede er væk fra himlen kl. 19.22 om bare fire uger. 

Online solnedgangsberegner

Hvis I vil komme mørket i forkøbet, så kan I med fordel gøre brug af en simpel solnedgangsberegner på dbujylland.dk, som betyder, at det bliver lettere at planlægge sine kampe inden lyset forsvinder.

Solnedgangsberegneren fungerer på den måde, at man blot trykker på et kort, der hvor man gerne vil vide, hvornår solen går ned, og derefter vælger en given dato. Så får man tidspunktet, hvor solen går ned den pågældende dag.

Lægger man 15 minutter til, har man det tidspunkt, hvor kampen, inklusiv eventuel forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, skal være færdigspillet.

Prøv funktionen

Du kan prøve den solnedgangsberegneren her.

Log ind