Hvem fortjener en frivillig-pris?

Det er tid til at indstille kandidater til DBU Jyllands priser og legater til frivillige. Hvem i din klub gør en forskel og fortjener at blive anerkendt? Se de forskellige hædersbevisninger og hvordan du indstiller her.



DBU Jylland uddeler hvert år en række priser og legater til nogle af de mange ihærdige frivillige, der gør en uvurderlig forskel i de jyske fodboldklubber. Nu er det igen ved at være tid til at indstille kandidater til priserne.

Uanset om det er kridtmanden, holdlederen, træneren, bestyrelsesmedlemmet eller en helt femte, der fortjener at blive anerkendt for sin indsats i din klub, vil vi gerne høre om det.

Du kan se kravene til de forskellige priser og legater samt hvordan du indstiller en frivillig til DBU Jylland nedenfor.

Sammen med priserne følger blandt andet pengepræmier og fodboldrejser.

DBU Jyllands priser og legater

Gør en forskel-prisen
DBU Jyllands og Jyske Banks pris til ulønnede personer, som har mindst 10 års frivilligt arbejde i klubben bag sig og i alle årene har gjort et eksemplarisk stykke frivilligt arbejde. Modtageren må hellere end gerne have haft sit virke i klubbens børne- og ungdomsafdeling.

Gør en forskel-prisen uddeles til fire jyske fodboldledere – én i hver af DBU Jyllands regioner på de regionale årsmøder. Indstillinger sendes senest 1. oktober.

Ansøg

DBU Jyllands Ungdomslederlegat
Legatet gives til ulønnede ildsjæle, der har ydet en ekstraordinær indsats for en fodboldklub. For eksempel skal modtageren være markant/initiativrig i forbindelse med projekter, specielle tiltag og lignende i klubben.

Legatmodtageren belønnes med en tur for to til udlandet – så vidt muligt til en af det danske landsholds udekampe. Legatet bliver overrakt på DBU Jyllands delegeretmøde i januar. Indstillinger skal være DBU Jylland i hænde senest 1. oktober.

Ansøg
DBU Jyllands Rejselegat
Legatet gives til ulønnede fodboldledere, som har arbejdet for jysk og dansk fodbold i flere end 30 år. Hæderen udløser en tur for to til en international fodboldbegivenhed.

Rejselegatet bliver overrakt på DBU Jyllands delegeretmøde i januar. Indstillinger skal være DBU Jylland i hænde senest 1. oktober.

Ansøg

DBU Jyllands Uddannelsespris
Hæderen uddeles som anerkendelse af en klubs særlige indsats på uddannelsesområdet. Den udvalgte klub vil modtage et beløb på 10.000 kroner – samt et sæt overtræksveste med påskriften ”DBU Jyllands Uddannelsespris”.

For at kunne indstilles til årets uddannelses-fodboldklub indebærer det blandt andet, at klubben målrettet prøver at skabe en kultur for uddannelse på alle niveauer og arbejder efter DBU's værdigrundlag "Holdninger og Handlinger".

Uddannelsesprisen bliver overrakt på DBU Jyllands delegeretmødet i januar. Indstillinger skal være DBU Jylland i hænde senest den 15. november.

DBU Jylland stiller ingen krav til, hvordan ansøgningen udformes. Det kan for eksempel være som et tekstdokument (gerne med billeder) eller en video.

Ansøgningen kan sendes til René Jensen på mail rjen@dbujylland.dk, eller man kan vælge at udfylde standardformularen her.


Tidligere modtagere af DBU Jyllands priser og legater

Claus Westergaard, Skovsgaard B: 36-årige Claus Westergaard modtog i 2016 DBU Jyllands Ungdomslederlegat for sin passionerede indsats som ungdomstræner i Skovsgaard B gennem 17 år – siden 2004 udelukkende for pige- og kvindehold. Medlemstallet i klubben stiger på pige- og kvindesiden, og det er ifølge klubben ikke mindst Claus Westergaards fortjeneste. I indstillingen fik han desuden ros for sine evner til at møde teenagerne, hvor de er. Det formår han blandt andet ved flittig brug af sociale medier, som han bruger til at kommunikere med sine spillere.

Hans Sørensen, Havndal-Udbyneder IF: Hans Sørensen blev i 2015 hædret med Gør en forskel-prisen i DBU Jylland Region 3. Han fik prisen for 50 års trofast, frivilligt arbejde i Havndal-Udbyneder IF. I indstillingen roste klubben ham blandt andet for at have bestridt diverse tillidsposter siden 1967. Hans Sørensen har været kampfordeler i fire årtier, og han viste allerede sit stærke klubhjerte som helt ung, da han trods bopæl på Sjælland i en årrække kørte hjem for at kridte baner hver weekend. Han er desuden initiativtager til Havndals Sportsuge samt Havndal Cup.

Mette Littau Kjeldsen, Mejrup GU: Mette Littau Kjeldsen fra Mejrup GU fik anerkendelse i form af DBU Jyllands Ungdomslederlegat i 2015. Siden 1990 har hun været frivillig leder i klubben, hvor hun har varetaget hverv som kasserer, pigetræner og fodboldskoleleder. Ikke mindst roste klubben i sin indstilling Mette Littau Kjeldsen for sin nytænkning. I 2013 tog hun initiativ til ”lockout-fodbold”, hvor børnene i byen kunne spille fodbold, mens folkeskolen var lukket. Udlandsture for klubbens ungdomshold er en anden af hendes kæpheste. I videoen nedenfor kan du se Mette Littau Kjeldsen blive overrasket med prisen.

Se mere

DBU Jyllands priser og legater

Log ind