Benjamin gør det rart at komme til Fanø Boldklub

For to år siden var Benjamin Strand Andersen som 21-årig i klemme i systemet, hverken klar til uddannelse eller job. Nu stortrives han i et fleksjob hos Fanø Boldklub, hvor han også har frivillige opgaver.


Benjamin (t.v.) er begejstret for at være fleksjobber i Fanø Boldklub. Klubbens formand, Hans Vang, glæder sig også over ordningen.


Benjamin Strand Andersen er 23 år og fra Fanø. Han har en medfødt spastisk lammelse, der gør, at han taler og bevæger sig langsomt. Det har betydet, at han - siden han blev 18 år - har været igennem flere afklaringsforløb, stort set kun med førtidspension som fremtidsudsigten.

Men Benjamin søgte, efter samtale med klubbens formand, om et fleksjob i klubben. Det blev et ja, og klubben fik hjælp til alt det praktiske med overenskomst, løn, forsikring og fleksjobregler fra både kommunen, fagforeningen og en fleksjobambassadør.

Og så kunne Benjamin ellers begynde som fleksjobber i Fanø Boldklub i august 2014. Fra at være dømt ude af uddannelses- og jobverdenen, er Benjamin nu havnet på den helt rette hylde.

Nøgleperson i klubben

Arbejdsugen er på ti timer, og derudover har han også en række frivillige poster i klubben. Senest er han blevet kampfordeler, da netop det administrative er en af hans naturlige kompetencer.

Benjamin Strand Andersen er blevet en nøgleperson i klubben. De frivillige er trygge ved altid at have en at gå til, og han ser det selv som sin fornemste opgave at få alle til at føle sig velkomne i fodboldklubben.

- Det er mit job at skabe et godt miljø for spillere, trænere og forældre, så klubben er et rart sted at komme, forklarer han.

- Jeg er så heldig, at det ikke kan beskrives. Tænk at være så heldig at få lov at beskæftige sig med det, man brænder for, siger den 23-årige fannik.

Klub med samfundsansvar

Bestyrelsen var igennem en del overvejelser, før jobbet var Benjamins. Men argumenternes vægtskål tippede til Benjamins fordel, så de kastede sig ud i det.

- På trods af de mange praktiske overvejelser, så blev vi ved med at vende tilbage til, at vi som fodboldklub også har et samfundsansvar. Og hvis vi oven i købet kunne kombinere det ansvar med større serviceniveau i klubben for vores frivillige, så var sagen jo egentlig ikke så svær, lyder det fra klubbens formand, Hans Vang.

Og hvordan synes bestyrelsen så, det går? Her er ingen slinger i valsen. Der er tilfredshed hele vejen rundt.

- Benjamin aflaster både klubben og klubhusbestyreren, og han udvikler sig hele tiden, konkluderer Fanø Boldklubs formand.

Læs mere

Du kan læse hele historien om Benjamin her i Jysk Fodbold.

Du kan også hente hele juni-magasinet ganske gratis på jyskfodbold.dk. Det er frit tilgængeligt både til din tablet, smartphone eller du kan læse det direkte på din pc.

Log ind