Løftet pegefinger til træner efter internet-vrede

Er det okay at give en fodbolddommer en online overfusning? Nej, mener DBU Jyllands disciplinærudvalg, som netop har givet en løftet pegefinger til en træner, som var ude med riven på et internetmedie.



Den gode tone bliver af og til glemt på internettet. Foto: Colourbox.dk
Det kan være nødvendigt at tælle til ti, hvis man indkasserer et kampafgørende mål dybt inde i overtiden.

Det glemte udeholdets træner efter en kamp i Serie 2, pulje 17, mellem Kolind/Perstrup IF og Langaa IK, den 30. august, hvor han efterfølgende udtalte sig i lidet flatterende ord om kampens dommer til en artikel på fodboldsitet Ligabold.dk. I artiklen blev dommeren bl.a. kaldt for ”tegningen” og præstationen blev beskrevet som ”pivringe begge veje”

Kampens dommer så artiklen, og gjorde efterfølgende DBU Jyllands Disciplinærudvalg opmærksom på, at han mente, at træneren fra Langaa IK gik over stregen på mediet. Nu har udvalget givet træneren en løftet pegefinger for sine udtalelser og understreger, at man ikke forventer, at det gentager sig.

Langaa-træneren havde forinden haft møde med klubben om sagen, ligesom han havde undskyldt overfor kampens dommer - og det var ifølge DBU Jyllands disciplinærudvalg en formildenede faktor.

Bordet fanger på internettet

Formanden for DBU Jyllands disciplinærudvalg, Kristian Nørgaard Thomsen, understreger, at det ikke er okay at overfuse dommere eller andre fra fodboldfamilien, bare fordi det foregår i den i den virtuelle verden.

- Man skal jo også opføre sig ordentligt, når man udtaler sig på internettet. Her er det mindst ligeså vigtigt at tælle til ti inden man udtaler sig, hvis man er oppe i det røde felt. For når udtalelserne først er ude, så fanger bordet. Ofte vil det, man har sagt, og måske endda fortrudt, florere selv om man forsøger at trække det tilbage igen, siger han, og tager afstand fra den hårde tone.

- Det er ikke okay, at udtale sig om andre på den måde. Det er noget, som vi engang imellem støder på, på de sociale medier også, og det er generelt set nogle trælse sager uanset om man er træner, leder eller spiller. Det kan skabe nogle dumme konflikter, og ødelægge en ellers god stemning, siger han.


Som et kendt teleselskab ville have sagt: Tal ordentligt!

Posted by Jysk Fodbold on 10. september 2015

Log ind