Jysk klub byder syrere velkommen

I Viborg B67 har de gode erfaringer med en bred palet af nationaliteter på klubbens fodboldhold. Nu byder de også syriske flygtninge velkommen i klubben.


I Viborg B67 byder de flygtninge velkommen. Her illustreret med et stort banner med påskriften "Refugees welcome - Bring your teammates".


I Viborg 67’s vedtægter står, at klubben er for alle. Det tager de meget bogstaveligt. Klubben huser blandt andet somaliere, tyrkere, iranere, grønlændere og bosniere, og nu åbner de armene og byder velkommen til de syriske flygtninge også.

Det er klubbens spillere, som har taget initiativ til at få udviklet et banner med teksten ”Refugees Welcome – bring your teammates”.

- Vi har 10-15 forskellige nationaliteter i forvejen, så hvorfor ikke også syrere? Vi har kun gode erfaringer med de mange blandede nationaliteter, og jo længere tid de er i klubben, jo bedre bliver de integrereret, siger Tobias Tolstrup, formand i Viborg B67.

Statement fra klubbens side

Tobias Tolstrup mener også, at fodboldklubberne kan være en direkte vej til at blive godt integreret i det danske samfund.

- Baggrunden for vores tiltag er integration. Jeg mener, at foreningslivet ofte er bedre til at integrere end regeringen. Efter et år i klubben får de et meget stort kendskab til samfundet og bliver godt integreret. Det er godt for både deres og vores fællesskabsforståelse, siger formanden.

Han bliver bakket op af den mangeårige klubmand og nuværende kampfordeler og bestyrelsesmedlem, Helge Andersen.

- Det er jo et statement fra klubben. Vi vil vise opbakning til de mange flygtninge og byde dem velkommen i vores klub, siger Helge Andersen.

Klubbens dna at hjælpe

For den lille åbensindede klub, er det ikke nyt at tage imod flygtning. Da der i 90’erne var krig i Balkan-landene, og der kom krigsflygtninge til Danmark, blev 300-400 bosniere indlogeret på de nærliggende ”Røde Barakker”, og klubben fik et stort rykind af bosniere.

- Vi gjorde en stor indsats for at hjælpe bosnierne, og de blev overordnet set rigtig godt integreret. Mange af dem er stadig i klubben og spiller på vores oldboyshold. Så man kan godt sige, at det ligger i klubbens dna at hjælpe flygtninge, lyder det afsluttende fra Helge Andersen.

Log ind