Fodbold boomer om vinteren

Fodbold er mere end nogensinde blevet en sport, der dyrkes året rundt, ude og inde. Kunstgræsbaner og masser af indendørsturneringer giver spillere rig mulighed for at glemme alt om vinterpause



Fodbold er for alvor blevet en helårssport. Foto: www.fodboldbilleder.dk


5.697. Så mange jyske hold var tilmeldt fodboldturneringer eller -stævner i vinteren 2014/2015 – såvel indendørs som udendørs. Og alt tyder på, at antallet kun vil stige i år. Netop nu er tilmeldingen til den kommende vinters aktiviteter åben, og listen rummer masser af muligheder for fodboldglade jyder.

- Vi har set en fantastisk udvikling i antallet af vintertilbud og i udviklingen af faciliteter, og det har betydet, at fodbold for alvor er blevet en helårssport, siger Bent Clausen, formand for DBU Jylland.

Han forklarer, at det har haft stor indflydelse på udviklingen, at mange klubber har fået kunstgræsbaner. Det giver dem mulighed for at spille længere, både fordi de kan være udendørs hele året og fordi den enkelte spilledag forlænges, når der er lys på banerne.

P.t. findes der 95 kunstgræsbaner i Jylland. Alene i år er der kommet 27 nye baner til, og tallet forventes at stige yderligere i 2016.

Flere og mere fleksible muligheder

Samtidig tilbyder indefodboldturneringer og futsal, som er kraftigt voksende i popularitet, og som kort fortalt er indendørs fodbold uden bander og med en mindre bold, andre spændende muligheder for at spille fodbold i vinterhalvåret.

Bent Clausen pointerer, at stigningen i antallet af nye tilbud giver spillerne og fodboldklubberne større fleksibilitet:

- Kunstgræsbaner er et supplement til futsal og indefodbold, og spillerne kan nu vælge mere frit. Nogle foretrækker at blive ude, mens andre nyder de muligheder for et anderledes fodboldspil, som indendørs og futsal tilbyder, siger formanden.

Den positive udvikling fortsætter

Det tyder på, at fodbold for mange er blevet en fast del af kalenderen – også når den siger november eller januar. I den kommende vintersæson tilbydes der flere aktiviteter end nogensinde før, og hos DBU Jylland forudser man en stigning i aktiviteterne.

- Det giver klubberne nogle gode muligheder for at holde medlemmerne aktive i en længere periode af året, og jeg tror bestemt, at udviklingen fortsætter, lyder det fra Bent Clausen.

Han forklarer, at det eksempelvis peger i en positiv retning for vinterfodbolden, at kommuner i stigende grad anlægger kunstgræsbaner. Desuden har DBU Jylland for nyligt nedsat en facilitetsgruppe, med bestyrelsesmedlem i DBU Jyllands region 3, Rasmus Johansen som formand. Gruppen har til opgave at hjælpe klubber og kommuner med at forbedre deres faciliteter, og den er et supplement til den indsats, som kunstgræskonsulenter i en årrække har gjort på området.

- Det er et udtryk for, at vi gør noget aktivt for vinterfodbolden, men egentlig understøtter vi bare den udvikling, der allerede er i gang, afslutter DBU Jyllands formand.

Oversigt over hold tilmeldt vintertilbud i 2014/2015


Indendørs Futsal Udendørs
Region 1 1.093
170 56
Region 2 1.003 75 13
Region 3 1.479 179 312
Region 4 1.083 70 46
Central kunstgræsturnering 118
I alt (eksklusiv træningskampe) 5.697

Log ind