Fem legendariske jyske lokalopgør

Tacklingerne er lidt hårdere og jublen lidt mere indædt, når man møder ærkerivalerne i en fodboldkamp. Vi har samlet fem klassiske, jyske breddefodbold-rivaliseringer.



Man må frem for alt ikke snuble mod lokalrivalerne. Vi har fundet fem klassiske af slagsen. Foto: Fodboldbilleder.dk


I Tarm kommer der mange hundrede mennesker og kigger på, når det lokale fodboldhold møder naboerne fra Skjern, og når Harboøre og Thyborøn tørner sammen på grønsværen, så betyder gammel fiskerrivalisering, at der bliver gået ekstra til den.

Vi har gået fem klassiske rivalopgør i sømmene fra den jyske breddefodbold.

Skjern GF mod Tarm IF

 - Det er jo ”Kampen om åen” (Skjern Å, red.). Det er en rivalisering, som ikke kun foregår på fodboldbanen, men som stammer tilbage fra dengang Skjern og Tarm var hovedbyer i de respektive kommuner. Det handlede om sådan noget som, hvem der var dygtigst og hvor det var bedst at bo og så videre.

Sidst vi mødtes i Tarm kom der nok 500 mennesker og kiggede på, og det vidner om, at rivaliseringen stadig lever i bedste velgående. Det er nok i sidste ende en kærlig rivalisering, men det er altså samtidigt en kamp, som skal vindes. Det handler om stolthed.

- Poul Pagaard, Formand i Tarm GF.


Thyborøn mod Harboøre

 - Vi har haft en intern rivalisering i mange, mange år. Thyborøn og Harboøre har altid været på nakken på hinanden. For mange år siden lå begge hold i Serie 1, og dengang havde vi 1200 tilskuere. Vores forhold til hinanden er blevet lidt bedre, men når vi møder hinanden, så er der ingen, der vil gå ud som taber. Men førhen, så kunne man godt komme hjem med et blåt øje, hvis man var på værtshus i Harboøre.

Jeg tror, det bunder i en gammel fiskerrivalisering. Jeg vil dog også understrege, at vi ikke kan undvære hinanden.

- Johnny Nielsen, Formand i Thyborøn IF


Se DBU Jyllands raportage fra et tidligere opgør mellem de to hold her.

Moseby B mod Jetsmark IF

 - Det er en kamp hvor vi trækker 150 tilskuere til en Serie 5-kamp. Vi ligger bare så tæt på hinanden, og det betyder, at det er en kamp, man bare skal vinde.

Alle spillerne kender hinanden, og der er altid en særlig tænding på de her kampe. Jeg handler vel om geografisk overtag og håneret, vil jeg mene.

- Kenneth Broder Gjerlev Pedersen, Formand i Moseby IF.

Ribe BK mod Hviding IF

 - Jeg kan huske i 90’erne, hvor vi lå i Serie 2-pulje sammen. Her var det kampe, hvor der var et par hundrede på tilskuerpladserne, og det var nærmest krig på banen. Det der med at skifte fra den ene klub til den anden, var også meget ilde set.

På papiret er vi jo den lille klub, og vi må nok indrømme, at vi godter os lidt, når Ribe BK melder noget ambitiøst ud og det så ikke lykkes for dem. Tit har det så i stedet været os, som rykkede forbi dem i tabellen.

- Ole Klinge, Kampfordeler i Hviding IF

Horsens Boldklub mod Horsens Freja

 - Vi er først og fremmest rivaler, fordi vi bruger de samme baner. Det har vi gjort de seneste 15-20 år. Mens Freja har dem mandag, onsdag og lørdag, så har Horsens B dem tirsdag, torsdag og søndag.

Spillerne har det sådan når de mødes, så er der sådan set en god stemning, men man kan godt fornemme, at de ikke vil tabe. Det er ikke usædvanligt, at tilskuerne møder talrigt op med bannere og lignende i de her kampe.

- Erik Frisk Rasmussen, Kampfordeler Horsens Freja

Der er de kampe, som man gerne vil vinde - og så er der dem, som man bare ikke MÅ tabe! Hvilke kampe har vi glemt?

Posted by Jysk Fodbold on 11. september 2015

Log ind