Få indflydelse på pigefodbolden

DBU Jyllands Ungdomsudvalg inviterer trænere og klubledere til dialogmøder om pigefodbold med særligt fokus på U17 og U19.



Hvordan skal fremtiden for pigefodboldens ungdomsrækker se ud?

DBU Jylland sætter nu ekstra fokus på pigefodbold i U17- og U19-årgangene ved en række møder, der afholdes i løbet af den kommende måned. Trænere og klubledere indbydes til at deltage ved møderne, hvor fremtidens pigefodbold i de ældste ungdomsrækker vil blive debatteret.

- For lidt mere end et år siden fik pigefodbolden i hele Danmark ny struktur og nye aldersinddelinger for de ældste pigeårgange. Lige siden har det været vanskeligt at opretholde en bæredygtig turnering, primært for U19 årgangen, og det har givet store udfordringer for de jyske fodboldklubber. På den baggrund har vi valgt at invitere til dialogmøder med klubberne, forklarer Torben Nielsen, der er formand for Ungdomsudvalget i DBU Jylland.

Kom med dine ideer og forslag

På møderne opfordres klubberne til at komme med deres holdninger og ideer.

- DBU Jyllands Ungdomsudvalg vil gerne have, at klubberne bidrager med deres erfaringer, fordi vi tror, at deres input har stor betydning for udviklingen af pigefodbolden og fremtidens turneringsform, siger Torben Nielsen.

Erfaringsudveksling mellem trænere og ledere er en vigtig del af dialogmøderne, og der er åben debat efter indlæg fra et panel bestående af repræsentanter fra DBU Ungdom, DBU Jyllands Ungdomsudvalg samt en klubleder.

Indspark fra en ungdomsspiller

Der lægges desuden vægt på at høre spillere om deres oplevelser fra de ældste pigerækker. Derfor har Ungdomsudvalget inviteret Katrine Abel, som har spillet børne- og ungdomsfodbold i BMI og Horsens/SIK og i dag spiller senior i Lyseng, til at deltage på møderne. Hun vil dele sine erfaringer som ungdomspigespiller med mødets øvrige deltagere.

- På møderne vil jeg dele min holdning til U17 og U19 og fortælle om mine oplevelser som ungdomsspiller. Jeg kan også fortælle om, hvordan det har været at gå fra at være breddefodboldspiller til at være elitespiller, fortæller Katrine Abel.

Dato for møderne

1) Torsdag den 24. september 2015
Kl. 18.30-21.00 i Aalborg KFUM
Under Lien 60, 9000 Aalborg
2) Mandag den 28. september 2015
Kl. 18.30-21.00 hos DBU Jylland Kileparken 27, 8381 Tilst
3) Torsdag den 1. oktober 2015
Kl. 18.30-21.00 i Vejen Idrætscenter Petersminde 1, 6600 Vejen

Møderne indledes med spisning klokken 18.30, som DBU Jylland er vært for. Selve mødet begynder klokken 19.00.

Møderne henvender sig specielt til trænere for pigehold, ledere i klubbens pigeafdeling og andre med interesse i pigefodbolden.

Dagsorden

  1. Velkomst
  2. Indlæg fra paneldeltagere
  3. Debat
  4. Kaffe
  5. Opsamling og afrunding

Tilmelding

Af hensyn til madbestilling er sidste frist for tilmelding fredag den 18. september 2015. Du kan tilmelde dig og stille spørgsmål til arrangementet på mail til Torsten Cargnelli (tors@dbujylland.dk).


Log ind