Status på toer-oprykninger

Det er igen tid til en opdatering på, hvilke andenpladser der netop nu ligger til oprykning i Serie 4. Serie 5 er færdigspillet og det er afgjort, hvilke hold der her rykker op fra en puljeplacering som nummer to.



Oprykningsreglerne for Serie 4 og Serie 5 siger, at de bedste hold på andenpladsen rykker op sammen med puljens vinder. Foto: www.fodboldbilleder.dk



Mandagsopdateringen på toer-regnskabet i Serie 4 og Serie 5 er nu klar.

For at det samlede turneringsregnskab kan gå op, er op- og nedrykningsreglerne stykket sådan sammen, at de 12 bedste andenpladser ud af Serie 4’s 36 puljer og de 24 bedste toere ud af 72 i Serie 5 rykker op sammen med puljens vinder.

Med hensyn til nedrykning siger reglerne, at de 14 bedste sjettepladser i Serie 4 og de to bedste syvendepladser i Serie 3 undgår nedrykning.

Derfor har pointgennemsnittet i den samlede serie stor betydning. Det afgør nemlig, hvilke hold der kan rykke op fra en andenplads, og hvilke der undgår nedrykning på trods af en sidsteplads.

Aktuel status i Serie 4

Der resterer to uger af efterårssæsonen i Serie 4, og afgørelsen nærmer sig. Netop nu ligger Sindal IF, Give Fremad og Starup UIF lunest i svinget i forhold til oprykning. Med 2,5 point i gennemsnit indtager de pladserne som de tre bedste andenpladshold på tværs af puljerne i Serie 4.

Mønsted IF følger dem med et pointgennemsnit på 2,42. Storvorde/Sejlflod B og Fuglebakken BK har spillet sig til 2,36, Sjørring B og Spentrup IF ligger lige under dem med 2,33 og GVL Løkken tegner sig aktuelt for 2,25 point i snit.

Aarhus Black Vipers har et pointgennemsnit på 2,2, og på pladserne som 11. og 12. bedste toer i Serie 4, der netop nu har udsigt til oprykning, finder vi Ans IF og Holstebro B med hver 2,18.

Serie 4’s bedst placerede sjettepladser, som lige nu ser ud til at kunne undgå nedrykning er fra øverst til nederst: Grindsted GIF med et pointgennemsnit på 1,5, Agersted GF, Vridsted IF, Vojens BI, FC Sønderris, Sdr. Rind/Vinkel IF, Nr. Bjært/Strandhuse, Stepping IF, Nørholm IF, Valsgård IF 83, Hurup IF, Lemvig GF, VRI og Spangsberg IF – sidstnævnte med 1,09 point i snit.

Oprykning fra en andenplads i Serie 5

Efterårets sidste kampe i Serie 5 blev afviklet i weekenden og dermed er det afgjort, for hvilke 24 hold en andenplads rækker til oprykning sammen med puljens førsteplads.

Følgende hold rykker op: Skødstrup SF, IF Lyseng, IF Fremad Nørhalne, Bruunshåb/Tapdrup IF, Houlbjerg/Laurbjerg IF, Horsens KFUM 1, Jerup IF, Hauge UGF, Alhedens IF, Borris IF, Team Leo IF, IVF Aarhus 2, Billund IF, Holdet Vejle, Vester Nebel IF, Jerne IF, Esbjerg United, Egernsund KIF, Skørping IF Frem, Nr. Kongerslev IF, Gjern IF, Randers Freja, Klejtrup BK og Svenstrup-Godthåb IF 1.

To sidstepladser i Serie 3 undgår nedrykning

Viborg Sdrm. IK og Aalborg Chang 1 er de syvendepladser i Serie 3, der har det højeste pointgennemsnit. Med 1,08 point i snit ligger de to hold netop nu til at undgå nedrykning.

Sådan laves udregningen

Når der skal sammenlignes på tværs af puljerne benyttes følgende rangeringer:

1) Bedste placering i puljen

2) Færrest udeblivelser

3) Flest point per registrerede kampe (”pointgennemsnit”)

4) Bedste målforskel per registrerede kampe (”målgennemsnit”)

5) Flest scorede mål per registrerede kampe

Se de aktuelle stillinger her

Log ind