Sig goddag til Jyllands yngste fodboldspillere

I SUB Sønderborg kan de alleryngste spille fodbold – og gør det i stor stil. På Povl Glindvads hold ”Små Fødder” bliver poderne introduceret til fodboldlivet på en god måde.

Se Jyllands yngste fodboldspillere i aktion

Brug lige to minutter sammen med en flok af Jyllands yngste fodboldspillere. De er søde!Vi har I øvrigt fokus på de helt unge og alderspræsidenterne i den seneste udgave af Jysk Fodbold, som kan downloades gratis til tablets og smartphones nu: http://bit.ly/1LySzHy

Posted by Jysk Fodbold on 27. oktober 2015


Når Povl Glindvad samler sine tropper, handler det ikke om disciplin og taktik. Nej, det er leg og ballade, som er i højsædet.

Da spillerne blot er mellem tre og fem år, giver det ingen mening at forsøge at organisere en egentlig fodboldtræning. Det er Povl Glindvads klare erfaring efter to år som dukkefører til podernes ugentlige træning i SUB Sønderborg.

- De har en fest. Det er jo også kun leg med en bold. Det er umuligt at organisere en træning, da ungerne bare render rundt med hver sin bold. Og det skal de have lov til, siger Povl Glindvad om træningstilbuddet.

Fritime for mor og far

Kenneth Madsen er blandt dagens fodboldforældre. Han er glad for, at sønnike trods sin unge alder kan komme ud og lege med en bold sammen med ligesindede.

- Jeg synes, det er fantastisk. Det er rigtig godt for deres motoriske udvikling og for deres læring om kroppen. Generelt er det en god start med meget leg, så kan det altid komme senere med konkurrence og disciplin, lyder det fra Kenneth Madsen.

Træner Povl Glindvad kan kun tilslutte sig kommentaren og opfordre andre til at få de helt små børn ud på fodboldbanen i en fart.

- Jeg synes jo, det er vigtigt, at børnene bliver aktiveret. Og så er det her jo en rigtig god måde at blive introduceret til fodboldverdenen på – og desuden nyder forældrene den her fritime, siger den venlige sønderjyde.

Læs hele historien om SUB Sønderborgs Små Fødder i DBU Jyllands fodboldmagasin, Jysk Fodbold, hvor der også er en hel stribe dejlige fotos fra træningen. Du henter magasinet til din tablet eller smartphone helt gratis lige her.

Log ind