Serie 3-træner har Europas højeste trænerlicens

Billund IF’s førstehold i Serie 3 gjorde inden sæsonen et vaskeægte scoop på trænerfronten. Klubben fik nemlig krogen i en Pro licens-træner og siden er det blevet til lutter sejre.



Boye Habekost ikke prøvet andet end at vinde, efter han blev træner for Billund IF i Serie 3. Foto: Keld Stampe
Der er kun få personer i Danmark, som er i besiddelse af Europas højeste fodboldtrænerlicens, UEFA Pro-license.

På listen står velkendte toptrænere som Morten Olsen, Michael Laudrup, og Kasper Hjulmand. Lidt mere overraskende er det måske at se en Serie 3-træner fra Billund IF på listen.

Ikke desto mindre er det tilfældet. Holdet fra Jyllands fjerde dårligste række har nemlig den 47-årige tidligere Vendsyssel FF- og Kolding IF-træner Boye Habekost ved roret.

Har fundet glæden igen

Siden Boye Habekost blev træner i Billund IF i sommers er det blevet til lutter sejre for Serie 3-holdet. 13 sejre i 13 kampe, står der således ud for midtjyderne i tabellen på dbujylland.dk før sæsonens sidste kamp lørdag.

- Jeg tror det, er gået op for drengene, at jeg er her for at vinde. Hver gang, siger Boye Habekost, som understreger, at det dog ikke var ikke jagten på sportslige resultater, som i første omgang fik ham til at takke ja til tilbuddet fra Billund.

- Jeg var i en periode, hvor jeg skulle finde frem til, hvad der var vigtigt i mit liv. Jeg skulle finde glæden ved det hele igen, og den har jeg fundet herude, siger Boye Habekost, som selv er bosiddende i Billund – bare 200 meter fra stadion.

Øget disciplin og træningsmængde

Selv om Boye Habekost godt er klar over, at det er en breddeklub, han er blevet træner for, har han alligevel skruet på nogle knapper hist og her.

- Jeg har blandt andet lavet et ekstra træningspas, så vi nu træner tre gange i ugen, og jeg har den regel, at man minimum skal komme to gange til træning på en uge, for at komme i betragtning til førsteholdets kampe i weekenden, siger han.

- Det sjove ved det er, at selv om spillerne måske var skeptiske i starten, kommer langt de fleste hver gang. Og vi er gået fra at være ti spillere til træning til at være mod til 40, siger han og påpeger, at han ønskede frihed til at gøre tingene på sin måde, da han overtog tøjlerne.

- Jeg sagde til klubben, at hvis jeg skulle tage over, så skulle det være på mine præmisser, for hvis vi gjorde, som vi altid havde gjort, så ville vi også få de resultater, som vi altid har fået, fortæller han.

En klub med potentiale

Boye Habekost og Billund IF har papir på hinanden frem til sommer, men i kontrakten er der en option skrevet ind, så han kan forlade klubben før tid, hvis en højere rangende klub er ude efter ham.

- Men det spekulerer jeg ikke på lige nu. Jeg nyder bare at være i Billund IF, som har et hyggeligt stadion og en masse frivillige, som gør det til et fantastisk sted at være for os trænere og spillere, siger han, og slår streg under, årsagen til sin nyfundne kærlighed til breddefodbolden:

-  Det er fint nok med landsholdet og topklubberne, men uden bredden ville det være ligegyldigt. Man skal ikke undervurdere alle de mindre fodboldklubber, som giver en masse unge mennesker nogle gode værdier og relationer. Når man er i en fodboldklub, falder man ikke så dybt, når man rammer et af de bump, som livet uvægerligt vil give.  


Hvad har Real Madrid, Bayern München og Billund IF til fælles? De har en træner med Europas højeste træner-licens.

Posted by Jysk Fodbold on 28. oktober 2015


Log ind