Nyt medlem til bestyrelsen

Bestyrelsesmedlem Kent Falkenvig genopstiller ikke på delegeretmødet til januar. Derfor skal DBU Jylland nu i gang med at finde en kandidat, som kan afløse ham.

Kent Falkenvig

Kent Falkenvig har efter knap 10 år i DBU Jyllands bestyrelse meddelt, at han ikke genopstiller på det kommende delegeretmøde.

- Jeg føler, at tiden er inde til at lade en anden komme til i bestyrelsen, men jeg vil fortsat gerne stille mig til rådighed for DBU Jylland i andre sammenhænge, forklarer Kent Falkenvig, 66 år, om baggrunden for sin beslutning.

Der er med andre ord ikke tale om et farvel til DBU Jyllands organisation.

Kent Falkenvig – der udover bestyrelsesposten bl.a. har sæde i Appeludvalget samt i forskellige arbejdsgrupper – har været aktiv som både træner og leder i fodboldverdenen siden teenageårene. Bl.a. i HEI, IF Lyseng og Vildbjerg SF. Derudover har han tidligere været ansat som konsulent i DBU Jylland, direktør hos Ikast fS og administrationschef i FC Midtjylland.

I dag er han aktiv lokalpolitiker og 1. viceborgmester i Herning Kommune.

- Det er en stor fodboldleder, der har valgt at udtræde af bestyrelsen. Kent har igennem mange år gjort en formidabel frivillig indsats til gavn for klubberne i jysk og dansk fodbold, siger DBU Jyllands formand, Bent Clausen.

Jagten på en afløser

Som en konsekvens af Kent Falkenvigs beslutning skal DBU Jylland nu i gang med at finde et nyt bestyrelsesmedlem:

- I sidste ende er det naturligvis de jyske fodboldklubber, som bestemmer sammensætningen af DBU Jyllands bestyrelse. Men vi har en forpligtelse til at sikre, at der på delegeretmødet er opstillet mindst én egnet kandidat. Derudover har bestyrelsen nogle holdninger til hvilke ledertyper, som vi gerne vil rekruttere, forklarer Bent Clausen om den kommende proces.

Rekrutteringen af en kandidat vil som udgangspunkt foregå internt i organisationen, men med mulighed for at eksterne også kan byde ind:

- Vi har i forvejen omkring 250 frivillige ledere i DBU Jyllands organisation, og vi har gennem de senere år haft stor fokus på rekruttering af dygtige frivillige. Derfor er vi også overbeviste om, at vi i egne rækker har flere meget kvalificerede kandidater til bestyrelsesposten, siger Bent Clausen og fortsætter:

- I en organisation som vores er det vigtigt, at man som frivillig får mulighed for at bringe sine kompetencer i spil, udvikle sig og blive mødt med nye og spændende udfordringer, og det gælder naturligvis også i forhold til en bestyrelsespost. Derfor ser vi gerne en intern rekruttering. Men det skal på ingen måde afskære eksterne kandidater fra at melde sig på banen. Vores topprioritet er i sidste ende at sammensætte det bedste hold til gavn for de jyske fodboldklubber, understreger Bent Clausen.

I forbindelse med rekrutteringen lægges der bl.a. vægt på en kandidat der:

• har erfaring med og forståelse for frivilligt klub- og foreningsarbejde (gerne fodbold)
• har politisk tæft
• evner at tænke og agere strategisk
• har forståelse og respekt for andre mennesker og deres meninger
• er visionær, omstillings- og udviklingsparat
• har gode samarbejdsevner

Afklaring i december

Funktionen som bestyrelsesmedlem i DBU Jylland er ulønnet, men der vil være dækning af transportudgifter i forbindelse med møder, dækning af telefonudgifter m.v. – jf. DBU Jyllands retningslinjer vedr. omkostningsgodtgørelse til frivillige ledere.

DBU Jyllands Forretningsudvalg vil – bistået af HR gruppen – stå for den interne rekrutteringsproces. Dette forløb vil strække sig henover oktober og november, hvorefter DBU Jyllands bestyrelse forventer at kunne præsentere en kandidat senest midt i december.

For nærmere information om bestyrelsens sammensætning, arbejdsopgaver m.v. henvises til DBU Jyllands Love (§13, §14 og §15) samt www.dbujylland.dk

Tekst: Mads D. Larsen & foto: DBU Jylland Kommunikation


Log ind