Hvilke toere står til oprykning?

Her kommer mandagsopdateringen på, hvilke hold der netop nu ligger til oprykning fra en andenplads i Serie 4 og Serie 5.



Det er ikke kun holdene på førstepladserne i Serie 4 og Serie 5, der kan juble ved sæsonafslutningen. De bedst placerede andenpladser rykker nemlig op sammen med dem. Foto: Henrik Bjerregrav



En ny uge er over os, og det er derfor tid til, at vi opdaterer dig på regnskabet for toer-oprykninger i Serie 4 og Serie 5.

Oprykningsreglerne siger, at de 12 bedste andenpladser i de 36 Serie 4-puljer, og de 24 bedste toere ud af 72 i Serie 5 rykker op sammen med vinderen af deres respektive pulje.

Desuden er reglerne for nedrykning skruet sådan sammen, at de 14 bedste sjettepladser i Serie 4 og de to bedste syvendepladser i Serie 3 undgår nedrykning. Så der er stadig noget at spille for.

For både op- og nedrykning er det pointgennemsnittet i hele serien, der afgør, hvilke hold der rykker op eller undgår nedrykning. Formålet med reglerne er at få det store turneringsregnestykke til at gå op.

Få den aktuelle status nedenfor.

Status i Serie 4 netop nu

Netop nu skal der et pointgennemsnit på 2,27 til for, at et hold kan være med i top-12 over de andenpladser i Serie 4, der ligger til oprykning. SS Skjold, Alliancen IF, Skjern GF og Sjørring B har netop det.

I topppen med et gennemsnit på 2,45 finder vi Sindal IF, Give Fremad og Munkevængets FI, som er stærkt forfulgt af Fuglebakken BK med 2,44.

Brønderslev IF, Storvorde/Sejlflod B, Mønsted IF og B 65 ligger også aktuelt til oprykning. De tegner sig hver for 2,36 point i gennemsnit.

De 14 bedst rangerende sjettepladser, der netop nu ser ud til at kunne undgå nedrykning fra Serie 4 er – fra top til bund: Viborg FF med 1,5 point i snit, Grindsted GIF, Lundtoft IF, Valsgård IF 83, Hurup IF, Horsens Freja, FC Sønderris, Hjørring AIK Frem, Dybvad B, BSS Sport, Sdr. Rind/Vinkel IF, Gjøl B, B52/Aalborg samt Stepping IF med 1,09 point i gennemsnit.

Aktuel status i Serie 5

I Serie 5 ser det bedst ud for Hauge UGF, Borris IF, TRIF, IF Lyseng og Kolding B. De ligger med 2,67 point i gennemsnit som de bedst placerede andenpladser og dermed til oprykning sammen med puljens førsteplads.

IVF Aarhus 2 følger lige efter med 2,62, og Skørping IF Frem, Bruunshåb/Tapdrup IF, Houlbjerg/Laurbjerg IF, Horsens KFUM 1 samt Erritsø GIF ligger også til oprykning i den aktuelle stilling med et pointgennemsnit på 2,44.

IF Fremad Nørhalne 1 har 2,38 point i snit, og med 2,33 står Jerup IF, Alhedens IF, Billund IF, Holdet Vejle, Vester Nebel IF, Jerne IF og Esbjerg United også til at rykke op.

Det samme gør Egernsund KIF med et pointgennemsnit på 2,29. De sidste hold, der pt. ligger til oprykning fra en andenplads i Serie 5 er: Lundergaard IU, Klejtrup BK, Fuglebakken KFUM Aarhus 6, Øster Starup/Vester Nebel med 2,25 point i snit.

Status i Serie 3

Viborg Sdrm. IK og Christiansbjerg IF er de bedst placerede syvendepladser i Serie 3. Med et pointgennemsnit på 1,18 ligger begge klubber netop nu til at undgå nedrykning.

Sådan laves udregningen

Når der skal sammenlignes på tværs af puljerne benyttes følgende rangeringer:

1) Bedste placering i puljen 
2) Færrest udeblivelser 
3) Flest point per registrerede kampe (”pointgennemsnit”) 
4) Bedste målforskel per registrerede kampe (”målgennemsnit”) 
5) Flest scorede mål per registrerede kampe

Læs mere om de aktuelle stillinger her

Log ind