Region 1: Fortjent skulderklap til Ruth

Ruth Andersen har i 25 år været en central figur i Støvring IF. På DBU Jylland Region 1’s årsmøde i Aalborg modtog hun Gør-en-forskel-prisen 2015.


Ruth Andersen er modtager af hæderen "Gør-en-forskel-prisen 2015". Poul Erik Lykke er formand i Støvring IF. Foto: Bob Gisselmann



Siden 1990 har Ruth Andersen været med til at præge udviklingen i en af de største klubber i regionen mod nord, Støvring IF. Det store frivillige arbejde er nu blevet belønnet med DBU Jyllands og Jyske Banks ”Gør-en-forskel-prisen 2015”.

Prisen kunne gå til mange frivillige kræfter i de nordjyske fodboldklubber, men det er ingen tilfældighed, at det netop blev Ruth Andersen, som løb med hæderen:

- Ruth startede karrieren i Støvring IF først som træner og leder i pigeafdelingen, hvor hun har haft meget stor indflydelse på, at Støvring ikke mindst er kendt for en meget effektiv pige- og kvindeafdeling. I denne periode blev hun i 1995 årets leder i klubben. Herefter fulgte næsten ti års uafbrudt bestyrelsesarbejde, heraf to perioder som formand, lyder det blandt andet i indstillingen.

Mange jern i ilden

Men det er ikke kun pige- og kvindefodbolden, som har fået gavn af Ruth Andersens store arbejdsindsats. Hun har nemlig en finger med i en lang række af klubbens store aktiviteter:

- I alle 25 år har Ruth Andersen endvidere været en af hovedaktørerne i forbindelse med afvikling af klubbens landskendte juleturnering i indefodbold, turleder ved den årlige tur til Trondhjem i Norge, byfest og mange andre tiltag.

Ruth Andersen har også brugt meget energi på organisatoriske opgaver, som kommer både Støvring IF og ikke mindst de mange medlemmer til gode.

- Også i DBU regi har Ruth været meget synlig og aktiv. Hun er sikker deltager på årsmøder og delegeretmøder, fik i 2006 JBU’s sølvnål, er primus motor når indefodboldkabalen skal gå op i en højere enhed, og NM og JM stævner skal arrangeres, lyder det afsluttende i indstillingen.

Udover hæderen modtager Ruth Andersen en check på 4000 kroner.

Log ind