Beklagelig fejl i Djursland-sag

DBU Jylland har givet Aastrup/Hammelev IF dispensation til at udtræde af overbygningssamarbejdet, FC Djursland. Dermed kan klubben rykke i Serie 1.

JBUs udvalg for 2011 er på plads

En fejl i et svar fra DBU Jylland har desværre skabt usikkerhed omkring nogle forhold vedr. FC Djurslands nedrykning fra Jyllandsserien til Serie 1 samt moderklubbernes oprykningsmuligheder.

Baggrunden er følgende:

FC Djursland er en overbygning mellem Grenaa IF, AC Norddjurs, Østdtjurs 91samt Aastrup/Hammelev IF.

I henhold til reglerne for overbygninger kan ingen moderklub have hold i samme række som det fælles førstehold – altså f.eks. i Serie 1.

Ved en beklagelig fejl oplyser DBU Jyllands turneringsadministration imidlertid det modsatte til de involverede klubber på baggrund af en skriftlig henvendelse, nemlig at der ikke er noget problem for Aastrup/Hammelev IF i at rykke op i Serie 1, selvom FC Djursland skulle rykke ned fra Jyllandsserien.

Tildelt dispensation

DBU Jylland bliver imidlertid opmærksom på fejlen inden weekendens afgørende oprykningskampe, hvorefter man meddeler Aastrup/Hammelev IF, at klubben – for at kunne rykke op i Serie 1- er nødsaget til at udtræde af overbygningssamarbejdet, FC Djursland.

Såfremt man ansøger herom – og det skal ske inden den afgørende oprykningskamp lørdag den 31. oktober, er DBU Jyllands Disciplinærudvalg villig til at give en ekstraordinær dispensation hertil (sædvanligvis skal ansøgninger herom ellers være modtaget senest den 1. september for at kunne gælde i forårssæsonen).

Disciplinærudvalget vurderer med andre ord, at den begåede fejl alene er DBU Jyllands ansvar, hvorfor dette ikke skal komme Aastrup/Hammelev IF til skade.

DBU Jylland meddeler endvidere, at såfremt Aastrup/Hammelev IF rykker op og ikke ansøger om dispensation, vil holdet automatisk blive tvangsnedrykket til Serie 2 og i stedet blive erstattet af det nærmest kvalificerede hold fra en anden klub.

Stor ærgrelse over fejl

Fredag den 30. oktober indløber ansøgningen fra Aastrup/Hammelev IF, og denne imødekommes i weekenden af Disciplinærudvalget under forudsætning af at udtrædelsen bekræftes gennemført senest den 1. januar 2016. I modsat fald vil Aastrup/Hammelevs Serie 1 hold blive nedrykket til Serie 2.

Lørdag vinder Aastrup/Hammelev IF med 5-0 over Purhus IF og bliver dermed puljevinder i Serie 2 foran Kolind/Perstrup IF, hvorfor vejen rent sportsligt er banet til Serie 1.

Formanden for DBU Jyllands Disciplinærudvalg, Kristian Nørgaard Thomsen, ærgrer sig over sagen og den forvirring, som situationen har skabt:

- Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at vi har givet forkert information i denne situation. Som en del af vores service over for vores medlemsklubber svarer vi dagligt på rigtig mange turneringsspørgsmål, og selv om vi altid bestræber os på at være helt præcise, kan det desværre nok ikke undgås, at der engang imellem begås fejl, men det gør ikke ærgrelsen mindre, siger Kristian Nørgaard Thomsen, formand for DBU Jyllands Disciplinærudvalg.

Han tilføjer, at den ekstraordinære dispensation gives for at Aastrup/Hammelev IF ikke skal blive påvirket negativt af DBU Jyllands fejl.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: DBU Jylland Kommunikation

Log ind