Pige-licens giver ny mulighed i Jylland

Ligesom på drengesiden kan klubber med pigelicens fra DBU fremover opnå automatisk indplacering på højeste niveau i DBU Jyllands U14 og U15-rækker uden hensyn til de sportslige resultater.



Ligesom på drengesiden kan pigeklubber med DBU-licens fremover opnå automatisk indplacering på højeste niveau i DBU Jyllands U14 og U15-rækker uden hensyn til de sportslige resultater.

Fra og med begyndelsen af udendørssæsonen 2015/2016 vil jyske klubber som er i besiddelse af en DBU-licens for Piger, Ungdom, som noget nyt være berettiget til en plads på højeste niveau i DBU Jyllands U14 og U15 Pige-rækker uanset de sportslige resultater i den foregående sæson.

Dermed sikres klubber med pige-licens tilsvarende vilkår som klubber med DBU’s drenge A-licens, som har krav på en plads i DBU Jyllands højeste niveau i U14, U15 og U16 Drenge-rækkerne: U14 Vest, U15 Elite og U16 Elite.

Dette har været gældende siden 2011.

Fokus på spillerudvikling

Modellen skal dels sikre, at licensklubbernes spillere kan blive matchet på højeste turneringsniveau under DBU Jylland.

Derudover har den til formål at fremme talentudviklingen i licensklubberne i den forstand, at der mulighed for at holde fokus på spillerudvikling og ikke blot resultater.

Ligesom på drengesiden skal man som licensklub senest den 1. juni gøre DBU Jyllands turneringsafdeling opmærksom på, at man ønsker at benytte sig af muligheden for den automatiske indplacering i den efterfølgende sæson.

I forhold til ombrydningen efter 1. turneringshalvdel gælder det for både pigerne og drengene, at man skal kvalificere sig til det øverste niveau via resultaterne.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: DBU Jylland

Læs også:

Gratis e-magasin med kvindetema




Log ind