- De stod på en række og tissede

Camilla Jensen og Rikke Pallesen spillede i efteråret med i en Serie 5-kamp for herrer. Her fortæller de om de mest åbenlyse forskelle på herre- og kvindefodbold.


Rikke Pallesen og Camilla Jensen spillede i efteråret med i en herrekamp. Foto: Bording IF.


Egentlig er det imod reglerne, men Camilla Jensen og Rikke Pallesen fik i efteråret 2014 lov til at deltage i en Serie 5-kamp mellem Bording IF og HA85. Og de unge fyre på Bording-holdet var også hurtige til at tage godt imod de to kvinder.

- De ville have, at vi skulle med i bad, når vi nu var en del af holdet. Det var vi ikke lige med på, siger Rikke Pallesen med et stort smil.

Forinden de kække og lumre kommentarer havde Camilla Jensen og Rikke Pallesen spillet med i herrekampen, hvor det blandt andet blev til et mål signeret Camilla Jensen. De to kvinder oplevede en del forskelle på at spille med i en herrekamp, først og fremmest det fysiske aspekt.

- I herrefodbold skubber man mere, og der er flere tacklinger, især glidende tacklinger. De går mere til den. Vi oplevede også, at de var ret hurtige, så det var vigtigt at gå ind på kroppen tidligt, før de slap væk, fortæller Rikke Pallesen.

Pigemål tæller ikke dobbelt

Da Camilla Jensen fik netmaskerne til at blafre, var modstanderne hurtige med en frisk kommentar om, at pigemål altså ikke tæller dobbelt.  

På trods af de underholdende kommentarer, så noterede de to herrekamps-debutanter faktisk, at mændene er noget grovere i munden, end tilfældet er i kvindefodbold.

- Jeg synes, de blev ret sure på hinanden og rakkede hinanden ned. Der er vi måske bedre til at sige kom igen og motivere, siger Rikke Pallesen.

- Hvis vi talte sådan til hinanden i en kvindekamp, så tror jeg desuden, nogle ville blive sure – både i resten af kampen og bagefter. Hos herrerne er det glemt bagefter, for de er vant til at tale lidt hårdere og lægger ikke så meget i det, siger Camilla Jensen.

Tissede på en lang række

Selvopfattelsen hos mændene var også afgørende anderledes, end de to kvinder oplever det hos deres normale feminine holdkammerater.

- Der er stor optimisme. Mændene vil gerne drible tre mand og lave en fiks aflevering, og det går ikke altid. Der er vi kvinder bedre til at spille sammen og fokusere på afleveringer.

Blandt de mere kuriøse forskelle noterede begge kvinder, at mændene lige skulle gå af på naturens veje, inden de var klar til kamp.

- De stod alle på en lang række ude ved busken og tissede inden kampen. Det skal de altid gøre. Vi tisser altså, inden vi går ud på banen.

- Men det var god humor, og vi er klar på at spille med igen, hvis de får brug for det, lyder det samstemmende fra de to kvindespillere.

Få hele historien

Læs hele historien om Rikke og Camillas oplevelser fra herrekampen i fodboldmagasinet Jysk Fodbold, samt mange andre gode historier fra den jyske breddefodbold. Hent e-magasinet ganske gratis her.

Læs mere om Jysk Fodbold som e-magasin

Log ind