Vandt 50-0 i den sværeste kamp

Johannes Lund har længe kæmpet med svær overvægt. I efteråret 2014 tog han kampen op mod kiloene og har allerede nu vundet overbevisende. Næsten 50 kilo er smidt, og det skyldes i høj grad opbakningen fra Silkeborg Boldklub.


Johannes Lund i aktion for Silkeborg Boldklub. På otte måneder har han tabt tæt på 50 kilo. Foto: Bob Gisselmann.


Johannes Lund har gennemgået en vild forvandling, siden han i september 2014 besluttede sig for at tage kampen op mod de overflødige kilo. På otte måneder er han gået fra en solid kampvægt på 130 kilo til at være normalvægtig. Han vejer nu 81,8 kilo.

Det har været en hård kamp for 20-årige Johannes, men der har undervejs været støtte fra alle i og omkring Silkeborg Boldklub, hvor han har været meget påpasselig med at passe sin træning.

- Jeg har fået mange positive kommentarer fra holdkammeraterne, som alle har været meget flinke ved mig. Folk har været klar over, at jeg har haft den her kamp mod kiloene. Jeg har fået støtte fra hele klubben, både spillere og trænere, og i øvrigt også fra min familie gennem hele forløbet, siger Serie 5-spilleren, som naturligt nok også er blevet bedre til at følge med på banen, nu hvor vægten ikke er modspiller.

- I starten havde jeg det svært med spillet, men nu hvor det går bedre, er det sjovere, og jeg føler mig mere som en del af spillet. Jeg er angriber og scorede mit første mål, da jeg vejede 116 kilo. Det må have gjort lidt ondt på modstanderens selvtillid, siger Johannes Lund og griner højlydt.

Fire gange fodbold om ugen

Vejen til det imponerende vægttab har været lang og hård. Johannes har skåret gevaldigt ned på kalorieindtaget, ligesom sodavand og slik er skiftet ud med danskvand og nødder. Derudover har den stået på daglig motion for den unge mand.

- Jeg har fast spillet fodbold fire gange om ugen, gået en gang om ugen i fitness og så har jeg gået mange, lange ture. Desuden har jeg også lavet mave- og armbøjninger hver dag, lyder det fra en stolt Johannes Lund.

- Det har bare kørt med mit vægttab. Det er gået lynende stærkt. Jeg har faktisk tabt over ét kilo om ugen siden september. Jeg har haft den nødvendige stædighed til at tage de ekstra løb, selvom det har gjort ondt. Det er, når det gør ondt, at det hjælper, siger han.

Læs hele historien om Johannes Lund i DBU Jyllands fodboldmagasin, Jysk Fodbold. Du henter det gratis lige her.

Læs også:

Jysk Fodbold nu kun som e-magasin

Johannes Lund er for sej! Han har smidt næsten 50 kilo på blot otte måneder – ikke mindst takket være en imponerende...

Posted by Jysk Fodbold on 19. juni 2015

Log ind